fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 10 κορυφαία superfoods

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εσείς πόσες απο αυτές τις υπερτροφές λαμβάνετε καθημερινά;

Το να κατανάλωνουμε υγιεινές τροφές είναι οτι καλύτερο τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό μας. Το φαγητό που τρώμε κάθε μέρα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πως αισθανόμαστε στην καθημερινότητα μας. Ολοι έχετε ακούσει για τα superfoods και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην υγεία του οργανισμού μας.

Ανακαλύψτε τις παρακάτω 10 υπερτροφές και εντάξτε τες άμεσα στο εβδομαδιαίο διατροφικό σας μενού.

1. Αμύγδαλα: Ισως η μεγαλύτερη πηγή ασβεστίου στη διατροφή σας. Σε μια μόνο μερίδα κρύβονται 23 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, υψηλό επίπεδο βιταμίνης Ε και είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών. Έτσι εάν δεν τρώτε κρέας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθέματα αμυγδάλων.

2. Μπρόκολο: Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός τροφίμου που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διατροφή σας και τη γενική υγεία. Είναι γεμάτο με κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, C και Κ. Τα οφέλη για την υγεία είναι πολυάριθμα, ανακουφίζει απο τη γήρανση, κάνει ισχυρότερα οστά, μειώνει τον κίνδυνο για υπέρταση, προστατεύει από τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ.

3. Αβοκάντο: Αυτό το νόστιμο φρούτο που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και το Μεξικό φορτώνεται με τα υγιή λίπη που είναι απαραίτητα για τη ζωή. Αυτά τα υγιή λίπη είναι αυτά που πολλοί άνθρωποι έχουν στερηθεί σοβαρά εξαιτίας της τρελής δίαιτας που ακολουθούν χωρίς λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

4. Νωπό γάλα: Ενώ στην αρχή μπορεί να νομίζετε ότι το γάλα είναι ένα ποτό, θεωρείται πραγματικά ένα φαγητό. Το ακατέργαστο γάλα, ειδικά το κεφίρ, παρέχει στο σώμα μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, D, C και Β. Είναι επίσης φορτωμένο με ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, βασικά λιπαρά οξέα (τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας ή έλαιο MCT) και ιχνοστοιχεία.

5. Σιταρόχορτο: Πρόκειται για ένα must στην καθημερινή διατροφή σας. Είναι ένα νέο πολυσυζητημένο χόρτο φορτωμένο με τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο αμινοξέα, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε. Αλλά αυτό που προσθέτει στην διατροφική του αξία είναι η υψηλή ποσότητα χλωροφύλλης που περιέχει. Η χλωροφύλλη είναι μια πολύ απαραίτητη θρεπτική ουσία που οξυγονώνει τον οργανισμό και τον ανανεώνει, αναπλάθοντας τους ιστούς και το αίμα.

6. Σολομός: Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και πόσο απαραίτητα είναι για τη διατροφή σας. Ωστόσο το σώμα σας δεν μπορεί να τα παραγάγει έτσι πρέπει να ληφθούν από τρόφιμα που τρώτε. Ο άγριος σολομός είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα πλούσιο σε ωμέγα-3.

7. Λιναρόσποροι :Εχουν αποκτήσει πρόσφατα δημοτικότητα για την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τα επίπεδα χοληστερόλης, αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα απο τα "θαύματα" που μπορεί να κάνουν. Τα οφέλη από τους λιναρόσπορους περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπών που βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη, του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων. Μια δίαιτα που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 έχει βρεθεί ότι καταπολεμά την κατάθλιψη και προάγει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, έχουν τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνη Β6, χαλκό, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και μαγγάνιο

8. Βατόμουρα: Σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Mayo, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα βατόμουρα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση χρόνιων παθήσεων.

9. Κανέλα: Θα πρέπει να εξετάσετε τρόπους για να πάρετε κανέλα στην καθημερινή διατροφή σας καθώς οι ιδιότητες της βελτιώνουν τη ζωή. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η κανέλα είναι καλή για τα ακόλουθα: Καταστολή και καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, καταπραϋντικό για το στομάχι, βελτιώνει τς λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνει της LDL (κακής) χοληστερόλης

10. Γλυκοπατάτες: Είναι πλούσιες σε Β καροτίνη, βιταμίνη Β-6, βιταμίνη C ,Κάλιο. Το βήτα καροτένιο μετατρέπεται στην πολύτιμη βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη Α λέγεται ότι βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης καθώς και στην καταπολέμηση του κινδύνου ορισμένων καρκίνων.