fbpx

Αυτά είναι τα πιο "υγιεινά junk" food

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αυτές οι τροφές είναι "βρώμικες" αλλά δεν έχουν τόσες πολλές θερμίδες

Εννοείται πως δεν τις καταναλώνουμε κάθε μέρα αλλά κάποιες, ελάχιστες φορές μέσα στην εβδομάδα. Φυσικά και παχαίνουν και εννοείται πως κάνουν κακό, επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις junk νοστιμιές, τουλάχιστον ας επιλέξουμε τις λιγότερο παχυντικές.

Διαβάστε λοιπόν την παρακάτω λίστα για να μην φορτώνεστε με τύψεις κάθε φορά που κάνετε μια μικρή ατασθαλία.

Σοκολάτα

Τη στιγμή που πεθαίνετε για σοκολάτα προτιμήστε μια με γέμιση φρούτων η οποία περιλαμβάνει λιγότερο από 250 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους.

Μπισκότα

Μπορείτε να ικανοποιήσετε την ξαφνική λιγούρα σας για μπισκότα τρώγοντας μερικά απλά μπισκότα χωρίς ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας. Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε σίγουρα λιγότερες θερμίδες και λιγότερα γραμμάρια λίπους.

Πατατάκια

Τα λατρεύουμε όλοι αλλά δυστυχώς πρέπει να τα αποφύγουμε γιατί θα μας φορτώσουν με 160 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπος η μερίδα.

Το κακό πρωινό

Αποφύγετε τις τυρόπιτες και τις ζαμπονοτυρόπιτες και επιλέξτε δοκιμάσετε δυο τηγανήτες που θα σας δώσουν 175 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους.

Παγωτό

Ξανασκεφτείτε όταν η όρεξη σας θέλει παγωτάκι. Μισό μπολάκι παγωτό με γεύση περιλαμβάνει 331 θερμίδες και 22 γραμμάρια λίπος. Η ιδανική εναλλακτική θα ήταν να προτιμήσετε το σκέτο παγωτό, όπως για παράδειγμα τη βανίλια, το οποίο θα περιέχει 142 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους.

Πατάτες τηγανητές

Μια μικρή μερίδα πατάτες από fast food περιέχει 227 θερμίδες και 11 γραμμάρια λίπους. Είναι προτιμότερο να φτιάξετε μόνοι σας τις τηγανητές πατάτες. Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε 175 θερμίδες και 6 γραμμάρια λίπους. Και πιο φτηνά θα σας κοστίσει και λιγότερες θερμίδες θα καταναλώσετε.

Κέικ

Μπορεί να τρελαίνεστε για cheesecake αλλά εάν θέλετε να παραμείνουν οι κοιλιακοί στη θέση τους τότε καλά θα κάνετε να το ξεχάσετε και να δοκιμάσετε ένα απλό κέικ που θα σας δώσεις μόλις 150 θερμίδες.

Πίτσα

Μια σπέσιαλ πίτσα με αφράτη ζύμη περιλαμβάνει περίπου 1000 θερμίδες και 42 γραμμάρια λίπους. Αντί για αυτόν τον εφιάλτη των θερμιδών θα μπορούσατε να επιλέξετε μια πίτσα με λαχανικά και λεπτή ζύμη. Με αυτό τον τρόπο θα προσλάβετε για 2 κομμάτια πίτσα 360 θερμίδες και 14 γραμμάρια λίπους.