7 συνήθειες που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και ίσως σας αλλάξουν για πάντα την ζωή!

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που κατανόησαν πλήρως τη σημασία ενός Υγιούς Νου σε ένα Υγιές Σώμα. Αυτή η σοφή διαπίστωση έγινε και το θεμέλιο του πολιτισμού τους.

Για το πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε καλύτερα στον 21ο αιώνα, πρέπει να δούμε τη σοφία που κατέχει το σώμα μας και να παρατηρήσουμε πόσο έχει εξελιθχεί το μυαλό μας μέσα στους αιώνες.

Αυτές οι 7 συνήθειες για ένα υγιές μυαλό σε ένα υγιές σώμα είναι απλές καθημερινές επιλογές για τον τρόπο ζωής. Προσπαθήστε να τις ακολουθήσετε αλλά πιστέψτε μας δεν είναι εύκολο καθώς πρέπει να αλλάξετε ολοκληρωτικά τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την ίδια σας την καθημερινότητα. Ομως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε.

Καθημερινή άσκηση: Γυμναστείτε το λιγότερο για 20 λεπτά αν όχι όλες τις μέρες της εβδομάδας τουλάχιστον τις περισσότερες.

Αποκτήστε ευρηματική περιέργεια: Σκεφτείτε νέα πράγματα, εξερευνήστε νέες μεθόδους και βρείτε νέες ιδέες να αντιμετωπίσετε την ζωή.

Γίνετε πιο δημιουργικοί: Προκαλέστε το μυαλό σας να "κατασκευάσει" νέες ιδέες και εφεύρετε νέους και χρήσιμους τρόπους για να επιλύσετε τα θέματα σας.

Συσφίξτε τις σχέσεις: Δημιουργήστε και διατηρήστε στενούς δεσμούς με ανθρώπους που αντικειμενικά σας βοηθούν και σας υποστηρίζουν.

Αποκτήστε πηγή έμπνευσης: Προσδιορίστε μια πηγή έμπνευσης που να σας ξεπερνάει, να είναι μεγαλύτερη απο εσάς έτσι ώστε να την θαυμάζετε.

Ισορροπήστε την ενέργεια: Βρείτε μια ισορροπία στις θερμίδες, τόσο σε αυτές που λαμβάνετε με το φαγητό όσο και με αυτές που καταναλώνετε.

Αναζητήστε την απλότητα: Νιώστε την ελευθερία και το υπέροχο συναίσθημα που έρχεται για κάτι που επιθυμεί πραγματικά η ψυχή μας και αφήστε στην άκρη τις περιττές αναγκαιότητες.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech