fbpx

Η ιδανική γυμναστική για τέλειο σώμα στα 40

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και όμως μπορεί να συνδυάστει η μητρότητα και το όμορφο σώμα, αρκεί να ακουλουθήσετε πιστά τις παρακάτω συμβουλές.

Ας ξεκινήσουμε με μια μεγάλη αλήθεια και αυτή δεν είναι άλλη απο το γεγονός οτι δεν πρόκειται να γίνετε Elle Macpherson εν μια νυκτί αν δεν έχετε σηκώσει ούτε ένα βαράκι στην ζωή σας ή δεν έχετε κάνει ποτέ σκουότ.

Ενα καλό κορμί όσο μεγαλώνουμε απαιτεί σωστή διατροφή, γυμναστική με βάρη και αερόβια γυμναστική μόνο το πρωί ώστε να μας βοηθά στην ευεξία.

Πρέπει όλες οι γυναίκες να νιώθουν όμορφα με το σώμα τους ειδικά όσες έχουν περάσει τα 40 που κατά την γνώμη μας είναι μια πολύ ουσιαστική αλλά και όμορφη δεκαετία. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, βελτίωστε την διατροφή σας, κόψτε το κάπνισμα και το junk food και θα δείτε μικρά θαύματα να συμβαίνουν τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο σας.

Οσες έχετε παιδιά απλά βάλτε τα να πρωταγωνιστήσουν στην άσκηση που επιλέγετε.

Αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, κάντε ένα είδος άσκησης σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμείτε για 30 λεπτά ημερησίως.

Εντάξτε την βιταμίνη C στη καθημερινή σας διατροφή: Ένα πλήρες αντιοξειδωτικό «οπλοστάσιο», που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη «μάχη» κατά των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, παρέχοντας πολλαπλή προστασία κατά της φθοράς του δέρματος. Βρίσκονται στα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.

Κάντε πιλάτες: Εκτός του ότι είναι μια αναζωογονητική και ευχάριστη άσκηση, η οποία όμως δεν μοιάζει με γυμναστική, βοηθά σημαντικά στην ενδυνάμωση των μυών, που αρχίζουν να χαλαρώνουν σ’ αυτή την ηλικία και στο να (ξανα) αποκτήσετε ευλυγισία, που αρχίζει να εξαφανίζετε μετά τα δεύτερα –άντα.

Τα μέτρια προς υψηλής έντασης προγράμματα με πολλαπλά σετ, πολλές επαναλήψεις, μικρά διαστήματα ξεκούρασης και ασκήσεις που στοχεύουν πολλές μεγάλες μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα προκαλούν αντίδραση στην παραγωγή της αυξητικής ορμόνης. Είναι η ορμόνη της νεότητας και της ευεξίας. Όσο για την απώλεια μυϊκής μάζας, αν παραμένετε φυσικά δραστήριες και σηκώνετε βάρη, θα έχετε περίπου την ίδια μυϊκή μάζα μ’ εκείνη που είχατε στα 30.

Ανακαλύψτε το ποδήλατο, πρόκειται για μια φανταστική άσκηση ιδανική για την εκγύμναση των μηρών, των γλουτών και των κάτω κοιλιακών. Επίσης βοηθάει πολύ στο αναπνευστικό.

Καταναλώστε μεγαλύτερες ποσότητες πρωτείνης, όπως ασπράδια αυγών, πουλερικά, όσπρια, ψάρια. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με υπερτροφές, όπως τα ωμέγα -3, το σιταρόχορτο, βιταμίνες Β. Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.