fbpx

Maye Musk: Το διάσημο μοντέλο κλείνει τα 70 και αποκαλύπτει πως διατηρείται σε άψογη φόρμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αυτά τα μυστικά ομορφιάς και ευεξίας πρέπει να τα διαβάσετε.

Η Maye Mask η οποία εργάζεται ως μοντέλο εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλια της και φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το Harper's Bazar. Μεταξύ άλλων το διάσημο μοντέλο και μητέρα τριών παιδιών (ο γιός της Elon είναι ο CEO της Tesla) αποκάλυψε την διατροφή που ακολουθεί, την γυμναστική που κάνει αλλά και πώς διατηρείτα υγιής και σε άψογη φόρμα στα 70.

"Πρέπει να τρώτε καλά, να μη πεινάτε. Τρώω τα πάντα απο τις βασικές ομάδες, φρούτα και λαχανικά, μόνο προιόντα ολικής άλεσης, χαμηλά λιπαρά, τρόφιμα με καλά λιπαρά και ελαιόλαδο. Τρώω ελάχιστο κρέας. Προτιμώ το κοτόπουλο. Δεν είμαι καλή μαγείρισσα, ποτέ δεν ήμουν. Στα παιδιά μου έδινα "αληθινό" φρέσκο φαγητό, ποτέ κατεψυγμένη πίτσα. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσημα ως διαιτολόγος με τόσα master, είναι οτι οι άνθρωποι δεν παχαίνουν ποτέ απο τα σκευάσματα ολικής άλεσης αλλά απο τις τηγανητές πατάτες και το άσπρο ψωμί".

Γεννήθηκε στον Καναδά αλλά όταν ήταν τριών ετών μετακόμισε με τους γονείς της, τη δίδυμη αδερφή της και τα άλλα δύο αδέρφια της στην Pretoria της Νότιας Αφρικής.

Ήταν μόλις 15 ετών όταν ξεκίνησε το μόντελινγκ, οι φιλοδοξίες της όμως δεν σταμάτησαν στη βιομηχανία της μόδας. Στην πορεία η Maye απέκτησε δύο master -ένα στη διαιτολογία και ένα στις διατροφικές επιστήμες- και έγινε επαγγελματίας διαιτολόγος, συνεχίζοντας παράλληλα την καριέρα της ως μοντέλο και μεγαλώνοντας τα τρία, διάσημα πλέον, παιδιά της: τον CEO της Tesla, Elon, τον εστιάτορα Kimbal και την σκηνοθέτη Tosca.

"Στο σπίτι μου δεν θα βρείτε ποτέ σοκολάτα, cookies και καραμέλες καθώς δεν σταματάω να τα τρώω αν τα βρώ" προσθέτει το διάσημο μοντέλο.

Οσο αφορά τα beauty tips η Maye αποκαλύπτει " φροντίζω να τρώω σωστά έτσι ώστε το δέρμα μου να είναι λαμπερό και δεν βγαίνω καθόλου στον ήλιο, Αυτό βέβαια το έκανα απο μικρή. Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο φοράω αντιηλιακό με υψηλό δείκτη και πάντοτε καπέλο. Πάντα κρατάω το πρόσωπο ενυδατωμένο όπως και τα χείλη μου".

Και τι κάνει για να διατηρείτε σε άψογη φόρμα; " Δεν είμαι καλή στα σπορ ούτε ιδιαίτερα αθλητικός τύπος, όμως φροντίζω να γυμνάζομαι. Κάνω μισή ώρα στατικό ποδήλατο ενω διαβάζω βιβλίο καθώς βαριέμαι, έπειτα 10 λεπτά ασκήσεις με βάρη και 10 λεπτά stretching".

Δυναμική και γυναίκα καριέρας η Maye Musk μεγάλωσε ολομόναχη τα τρία της παιδιά δουλεύοντας ασταμάτητα όλα τα χρόνια. " Τα παιδιά μου είναι το πιο σπουδαίο επίτευγμα στη ζωή μου. Φυσκά και δεν φαντάστηκα ποτέ στην ζωή μου οτι θα γίνω εξώφυλλο αλλά να που συνέβη και αυτό. Το πιο σημαντικό μυστικό είναι να βλέπετε την ζωή αισιόδοξα, με καλοσύνη. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω με τα 10 μου εγγόνια και λατρεύω να ακούω ιστορίες απο την καθημερινότητα τους. Επίσης ξοδεύω αρκετό χρόνο στο Instagram".