fbpx

5 προτάσεις για ελαφριά βραδινά γεύματα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το μυστικό είναι να τρώμε ελαφριά και υγιεινά το βράδυ.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να τρώμε το μεγάλο γεύμα μας το βράδυ όταν είμαστε πιο ξεκούραστοι και μπορούμε να το απολαύσουμε. Ωστόσο με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας. Το βραδινό πρέπει να περιλαμβάνει ελαφριές επιλογές, οι οποίες δε θα μας «βαρύνουν» και δε θα προκαλέσουν αίσθημα δυσφορίας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ύπνου. Επιπλέον, είναι σημαντικό το δείπνο να καταναλώνεται τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο, ώστε να μεσολαβήσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την πέψη του.

Ας δούμε πέντε υγιεινές προτάσεις για ένα εύπετο και ελαφρύ βραδινό. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις συνταγές έτσι ώστε να απολαμβάνετε σχεδόν καθημερινά light γεύματα και να χάσετε τα επιπλέον κιλά μέχρι το καλοκαίρι.

Ομελέτα με ασπράδια: Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας και ψήστε τη στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, δημιουργώντας ένα χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα.

Σαλάτα με σολομό: Επιλέξτε ωμά ή βραστά λαχανικά και μετατρέψτε τη σαλάτα σε πλήρες γεύμα, προσθέτοντας μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, όπως ο σολομός ή ο τόνος. Προσθέστε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς: Προτιμήστε γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και προσθέστε βρώμη, δημητριακά, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και λίγους ξηρούς καρπούς. Επιπλέον προσθέστε μια κουταλιά βιολογική πρωτείνη σε σκόνη.

Στήθος κοτόπουλο με μαύρο ρύζι: Μαγειρέψτε χωρίς βούτυρο και μην βάλετε αλάτι παρά μόνο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Πατατοσαλάτα: Μπορείτε να προσθέσετε καρότο, τυρί χαμηλών λιπαρών, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, κάπαρη, κολοκυθάκι και να κάνετε ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με λεμόνι και μια κουταλιά ελαιόλαδο.