fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίμονη κυτταρίτιδα: επεμβατικοί τρόποι για να την καταπολεμήσετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και όμως υπάρχει ελπίδα να απαλλαγείτε απο αυτή.

Τα βασικά αίτια της κυτταρίτιδας:

οι φλεγμονώδεις και τοξικές καταστάσεις (το κάπνισμα, η κατάχρηση οινοπνεύματος, το μη ελεγχόμενο στρες)
οι διαταραχές του εντέρου (η μείωση του μεταβολισμού)
η ζωή σε μολυσμένη ατμόσφαιρα και η μη κανονική λήψη οξυγόνου
η πλούσια σε λιπαρές ουσίες διατροφή (ιδιαίτερα σε ζωικά λίπη)
η ηπατική ανεπάρκεια, η ενδεχόμενη ανωμαλία ενδοκρινών αδένων -ιδιαίτερα του θυρεοειδή- αλλά και η ύπαρξη αρμονικών ανακατατάξεων, π.χ. η εφηβεία, η εγκυμοσύνη, η γαλουχία, η εμμηνόπαυση.
η εναλλαγή περιόδων στερητικής «δίαιτας» και «χαλάρωσης» και η ελάττωση της σωματικής δραστηριότητας.
οι διαταραχές των φλεβών και των λεμφαγγείων, οι οποίες ενισχύουν την αποθήκευση του λίπους (λιπογένεση) και την κινητοποίησή του (λιπόλυση).

Οι επεμβατικές μέθοδοι κατά της κυτταρίτιδας αποτελούν επιλογή των γυναικών όταν το πρόβλημα είναι έντονο και επίμονο και πραγματοποιούνται μόνο απο εξειδικευμένους δερματολόγους

Μεσοθεραπεία: Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία με ενέσεις εγχέονται υποδόρια λιποδιαλυτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη, εκχύλισμα αγκινάρας, θεοφυλλίνη, βιταμίνη Ε), που σκοπό έχουν να διασπάσουν την κυτταρίτιδα, μετά από 4-8 θεραπείες.
Λεμφικό μασάζ: Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την μεσοθεραπεία –ή και όχι. Με συγκεκριμένες κινήσεις, απομακρύνονται ταχύτερα τα απόβλητα από τα κύτταρα και τους ιστούς και ο οργανισμός αποβάλει πιο εύκολα τις τοξίνες, ενώ τονώνεται η μικροκυκλοφορία του αίματος και εξαλείφεται το οίδημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους.
Endermologie (LPG): Η μέθοδος συνδυάζει το μηχανικό μασάζ με διατροφή και άσκηση και εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένα ινστιτούτα αισθητικής και δερματολογίας. Σκοπός αυτού του ειδικού μασάζ είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, να ενεργοποιήσει τον υποδόριο ιστό και έτσι να μικρύνουν τα λιποκύτταρα, ενώ ταυτόχρονα αποφλοιώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας συμβάλλοντας στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματος. Για ορατά αποτελέσματα απαιτούνται 10-12 συνεδρίες.
Ηλεκτροβελονισμός: Μια ανώδυνη μέθοδο θεραπείας της κυτταρίτιδας, καθώς δεν χρησιμοποιούνται βελόνες, χωρίς καθόλου παρενέργειες. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να κινητοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα στις περιοχές όπου εστιάζεται η κυτταρίτιδα, ενώ βελτιώνει τις μεταβολικές λειτουργίες των διαφορετικών κυττάρων στο σώμα. Το ποσοστό επιτυχίας του αγγίζει το 30%.