fbpx

Φυτικά γάλατα: γιατί να τα προτιμήσετε απο το αγελαδινό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα οφέλη τους είναι πραγματικά αμέτρητα.

Κακή πέψη, βλεννώδη συμφόρηση, αδιαθεσία, ή ακόμα και -πολύ συχνά- δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτά είναι μερικά απο τα προβλήματα που δημιουργεί το αγελαδινό γάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι πλέον επιλέγουν τα φυτικά παρασκευάσματα γάλακτος πωλούνται στην αγορά. Μάθετε τα οφέλη που έχουν τα πιο δημοφιλή απο αυτά

Γάλα σόγιας: Αυτό είναι το πιο κοινό φυτικό γάλα και αυτό που πιθανότατα έχουν ήδη δοκιμάσει οι περισσότεροι. Πρόκειται για ένα από τα πιο ευεργετικά και παλιότερα είδη φυτικού γάλακτος. Προέρχεται από την Κίνα και κατά το 19ο αιώνα εξαπλώθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη.

Είναι καλό για άτομα που είναι αλλεργικά ή δυσανεκτικά στη λακτόζη.

Είναι πολύ πιο εύπεπτο, διότι δεν χρειάζεται ένζυμα για να αφομοιωθεί από τον οργανισμό.

Είναι εξαιρετικό για διαβητικούς απελευθερώνει τη ζάχαρη αργά, κρατώντας το αίμα στη βέλτιστη κατάσταση.

Μειώνει τη χοληστερόλη, είναι ένα από τα πιο ευεργετικά γάλατα χάρη στη σύνθεσή του που περιέχει ισοφλαβόνες, λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την επούλωση των τραυμάτων.

Περιέχει κάλιο και μαγνήσιο, ιχνοστοιχεία που είναι ιδανικά για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Είναι πολύ ευεργετικό και συνιστάται για γυναίκες, αφού βοηθάει στο προ-εμμηνορρυσιακό σύνδρομο (PMS) χάρη στις ισοφλαβόνες που περιέχει.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι μια άριστη επιλογή ανάμεσα στα φυτικά προϊόντα γάλακτος, το οποίο ενδείκνυται επίσης για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη, για τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ενέργειας, καθώς και εκείνα που χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα. Αυτό είναι το πιο θρεπτικό από τα φυτικά γάλατα.

Βοηθάει στην πέψη.

Είναι ευεργετικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από αναιμία, αδυναμία, από διάφορα προβλήματα του ήπατος, ή υποσιτίζονται.

Είναι ωφέλιμο για τον εγκέφαλο και το μυϊκό σύστημα λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε κάλιο.

Εμποδίζει την οστεοπόρωση

Τα αμύγδαλα και τα προϊόντα τους συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τη δυσκοιλιότητα.

Επίσης συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, και βιταμίνη Ε

Γάλα βρώμης: Το γάλα βρώμης είναι ένα εξαιρετικό ποτό για τους ανθρώπους που θέλουν να φροντίσουν τον εαυτό τους και να χάσουν βάρος. Ένα ποτήρι το πρωί είναι ιδανικό για να παραλάβει ο οργανισμός ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που χρειάζεται χωρίς λίπη.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, και συνεπώς, ενισχύει το πεπτικό σύστημα και προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού.

Μειώνει τη χοληστερόλη και το διαβήτη.

Είναι πολύ πλούσιο σε υδατάνθρακες, παρέχοντας ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη και από το ρύζι ή το σιτάρι.

Παρέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως λινελαϊκό οξύ, αντιοξειδωτικά, και βιταμίνη Ε

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα γλυκάνη, η οποία βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και των χολικών οξέων στο έντερο, αφού τα απορροφά και προλαμβάνει τα επιβλαβή στοιχεία από το να αποστέλλονται στο σώμα.

Γάλα καρύδας: Από όλα τα φυτικά γάλατα, το γάλα από καρύδα ενδείκνυται περισσότερο για τις περιπτώσεις διάρροιας. Στην Αμερική, η κατανάλωσή του διαδίδεται όλο και περισσότερο διότι έχει αποδειχθεί ότι είναι το ποτό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά.

Αποτρέπει καρδιαγγειακές ασθένειες, καθώς και το διαβήτη.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, είναι περισσότερο ευεργετικό από άλλα αντιοξειδωτικά, όπως για παράδειγμα τα πορτοκάλια, το σπανάκι, τα καρότα, ή οι ντομάτες.

Διαθέτει ένα εκπληκτικό συνδυασμό από βιταμίνη Ε, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες και ιχνοστοιχεία όπως σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο και μαγνήσιο … Είναι ιδανικό για την υγεία σας και την υγεία όλης της οικογένειάς σας.







Διαβάστε ακόμα