fbpx

5 (δοκιμασμένες) ασκήσεις που εξαφανίζουν τα "ψωμάκια"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

"Hips don't lie" όπως λέει πολύ σοφά και η καλλίπυγος Σακίρα.

Ίσως ο πιο σημαντικός fitness στόχος είναι να καταφέρουμε να μειώσουμε τους πόντους στους γόφους, να σμιλέψουμε και να τονώσουμε τους γλουτούς μας και να εξαφανίσουμε τα ψωμάκια. Αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου καθώς απαιτεί θυσίες, σωστή διατροφή και σκληρή προπόνηση.

Αν κάνετε τις παρακάτω πέντε σούπερ εξιδικευμένες ασκήσεις θα δείτε άμεσα αποτελέσματα σε λιγότερο απο ένα μήνα.

Σκουότ.

Η πιο δημοφιλής άσκηση τόσο για τους γοφούς όσο και για τους γλουτιαίους. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος σας και σταδιακά αυξήστε τα κιλά. Το μυστικό είναι να κάνετε "βαθιά" καθίσματα και να μένετε λίγα δευτερόλεπτα πριν το ανέβασμα.

Γέφυρα

Μια απο τις κορυφαίες ασκήσεις για τους μηριαίους δικέφαλους αλλά και τους γλουτούς. Σμιλεύει, τονώνει και "μαζεύει" τους γοφούς. Κάντε 5 σετ των 20-25 επαναλήψεων 3 φορές την εβδομάδα. Οι προχωρημένες καλό θα ήταν να προσθέσετε επιπλέον βάρος στην λεκάνη την ώρα που την ανεβοκατεβάζετε.

Lunges

Η συγκεκριμένη άσκηση όχι μόνο τονώνει τους γοφούς αλλά "μακραίνει" και τους μύες. 4 σετ των 10-12 επαναλήψεων σε κάθε πόδι

Η στάση του μπαλέτου

Μια απίθανη άσκηση που κάνουν οι χορεύτριες που σμιλεύει τους γλουτούς και βοηθάει πολύ να τονωθεί και το εσωτερικό του ποδιού ( προσαγωγός). Κάντε 4 σετ των 15 -20 επαναλήψεων. Αν είστε προχωρημένες κρατήστε και ένα kettle bell.

Τα πλάγια ανοίγματα

Κλασική άσκηση η οποία αν γίνει σωστά και επιμείνετε δίνει φανταστικά αποτελέσματα. Κάντε 5 σετ των 20 -25 επαναλήψεων με μικρά διαλείμματα. Βάλτε βαράκια στα πόδια ή ένα λάστιχο αντίστασης για μεγαλύτερη δυσκολία.