fbpx

Τα πιο υγιεινά σνακ για την παραλία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κόβουν την πείνα χωρίς να σας παχαίνουν ή να σας βαραίνουν.

Αλμυρά ή γλυκά σνακ: 2 κριτσίνια ολικής, 2 cream crackers σικάλεως ή με βρώμη και κριθάρι, 2 φρυγανιές, μισό κουλούρι Θεσσαλονίκης ή δυο μπισκότα πολυδημητριακά ή μια μπάρα με μπισκότα τύπου digestive ή δυο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη ή δυο μπισκότα τύπου πτί μπέρ. Συνδυάστε κάτι από τα παραπάνω με ένα φρέσκο φρούτο ή ένα χυμό.

Μια αραβική πίτα, ένα τοστάκι ή μια μπαγκέτα ολικής άλεσης με λαχανικά και κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή τόνο ή σολομό. Έχετε την επιλογή φυσικά να τα αγοράσετε στο δρόμο για την παραλία.

Ξηροί καρποί: Σε ένα αλουμινόχαρτο ή σε ένα μικρό ταπεράκι, ετοιμάστε μια ποικιλία από άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Όχι πολλούς. 2-3 κουταλάκια της σούπας ανά μερίδα.

Μια υπέροχη επίσης ιδέα για ένα δροσιστικό σνακ είναι το Frozen Yogurt (παγωμένο γιαούρτι) ή ακόμη και ένα ημίπαχο γιαούρτι που θα αγοράσεις από την καντίνα ή το κατάστημα της παραλίας. Συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς.

Προμηθευτείτε ένα κομμάτι σπιτική πίττα όπως σπανακόπιτα, αν είστε λάτρης, αποφεύγοντας τις έτοιμες σφολιάτες και το λίπος που αυτές περιέχουν.

Μπορείτε για ποικιλία να εντάξετε και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, όπως τα cranberries, blueberries, τα μύρτιλα και οι σταφίδες.