fbpx

Κανέλα: βοηθάει και στην απώλεια λίπους.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η αγαπημένη σε όλους κανέλα έχει detox ιδιότητες.

Οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει στο παρελθόν ότι η κινναμαλδεΰδη (cinnamaldehyde), ή κανελδεΰδη (ένα αιθέριο έλαιο που δίνει στην κανέλα την ιδιαίτερη γεύση της), προστατεύει τα ποντίκια από την παχυσαρκία και την υπεργλυκαιμία.

Το αδυνάτισμα με κανέλα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος και λίπος αποτελεσματικά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με μελέτες, μια κουταλιά κανέλα καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό και ρυθμίζει τα σάκχαρα. Η κανέλα περιέχει σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό συστατικό κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους για τη θεραπεία της διάρροιας, της δυσπεψίας και των φουσκωμάτων. Λέγεται ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα όπως και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης

Τι κάνει η κανέλα:

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Δίνει το αίσθημα κορεσμού της πείνας για περισσότερο χρόνο

Εμποδίζει την αποθήκευση του περιττού λίπους.

Αυξάνει τον μεταβολισμό

Ρόφημα για αδυνάτισμα με πράσινο τσάι και κανέλα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, άλλο ένα ρόφημα εξίσου αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα είναι το πράσινο τσάι με κανέλα. Είναι πολύ εύκολο να γίνει και από πολλούς θεωρείται ότι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε:

Συστατικά:

1 φακελάκι πράσινο τσάι

1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη

1 κούπα νερό

Σε μια κούπα με καυτό νερό βάλτε μέσα το φακελάκι με το πράσινο τσάι και αφήστε το για 4 λεπτά (ανάλογα με τη μάρκα που έχετε επιλέξει). Έπειτα βγάλτε το φακελάκι και προσθέστε την κανέλα. Ανακατέψτε καλά. Το ρόφημα για αδυνάτισμα είναι έτοιμο. Μπορείτε να πίνετε μέχρι δύο κούπες την ημέρα. Μία το πρωί και μία το απόγευμα. Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και για αυτό το λόγο καλό είναι να μην το πίνετε με εντελώς άδειο στομάχι. Η κανέλα έχει από μόνη της μια γλυκάδα και για αυτό καλύτερα είναι να αποφύγετε να προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό.