fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barre à Terre: γυμναστική για ψηλόλιγνη σιλουέτα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αποτελεσματικές ασκήσεις μπαλέτου για τέλειο σώμα

Tο Barre à Terre προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς τη μπάρα, βασισμένο στην μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff!

“Δουλεύοντας” το σώμα σας με το Barre à Terre, οι κλειδώσεις σιγά-σιγά ελευθερώνονται, βοηθώντας τα άκρα του σώματος να επεκταθούν, ενώ οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα, οι χόνδροι κτλ μαλακώνουν. Στην πραγματικότητα μπορείτε να επιτύχειτε ακόμη και αύξηση του ύψους σας.

Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων της μπάρας του κλασικού μπαλέτου που γίνονται στο πάτωμα, με την τεχνική του μπαλέτου και του εκφραστικού χορού. Χρησιμοποιώντας την αντίσταση του εδάφους για σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και αυξημένη γκάμα κινήσεων, η παραλλαγή αυτή φάνηκε ευεργετική και σταδιακά βρήκε το δρόμο της ως αυτόνομο σύστημα εκγύμνασης που απευθύνεται σε όλους.

Το Barre a Terre προσφέρει βελτίωση της στάσης σώματος και ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών. Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου, είναι ότι βοηθά στον συντονισμό και στην ισορροπία του σώματος ξεσκουριάζοντας τις αρθρώσεις – χαρίζοντας ευελιξία, ευλυγισία και ευεξία – ενώ παράλληλα βελτιώνει άμεσα και αισθητά τις γραμμές του σώματος.