fbpx

Οι κράμπες στα πόδια δεν είναι και τόσο αθώες τελικά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μάθετε τι μπορεί να κρύβουν.

Τις περισσότερες φορές, οι κράμπες στα πόδια τη νύχτα συμβαίνουν για μη γνωστούς λόγους και είναι συνήθως αβλαβείς. Σε γενικές γραμμές, οι κράμπες στα πόδια τη νύχτα είναι πιθανό να σχετίζονται με την κόπωση των μυών και κάποια νευρικά προβλήματα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι νυχτερινές κράμπες στα πόδια μπορεί να συνδέονται με μια υποκείμενη διαταραχή, όπως περιφερική αρτηριακή νόσος (κατά την οποία η στένωση αρτηριών μειώνει τη ροή του αίματος προς τα άκρα σας), ο διαβήτης, ή η σπονδυλική στένωση.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι νυχτερινές κράμπες είναι απλώς μια ενόχληση, που του ξυπνάει στον ύπνο τους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να δείτε ένα γιατρό. Ζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν:

Βιώνετε οξείς και επίμονες κράμπες πολύ συχνά

Έχετε νυχτερινές κράμπες μετά από την έκθεση σε κάποια τοξίνη, όπως ο μόλυβδος

Οι κράμπες είναι από τα συμπτώματα που παρουσιάζουν συχνά όσοι έχουν αναιμία ή χαμηλές τιμές καλίου και νατρίου. Γενικά εκδηλώνονται πιο συχνά σε όσους έχουν χαμηλό αιματοκρίτη καθώς δεν φθάνουν επαρκείς ποσότητες οξυγόνου στους μυς. Επίσης διαταραχές στο ασβέστιο και το μαγνήσιο μπορεί να σχετίζονται με τις μυϊκές κράμπες.

Εκδηλώνονται ακόμη σε άτομα με χρόνιες νευρολογικές παθήσεις και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με θυρεοειδή (π.χ. υποθυρεοειδισμό).







Διαβάστε ακόμα