fbpx

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για σταφυλοθεραπεία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια ανέξοδη και γρήγορη μέθοδος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας.

Τα σταφύλια είναι πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία και την ομορφιά. Περιέχουν μεταξύ άλλων και ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα τους το οποίο έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, προστατεύοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών και βοηθώντας στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης.

Για πλήρη αποτοξίνωση του οργανισμού, τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων ή την απαλλαγή απο κάποια επιπλεόν κιλα πολλοί επιλέγουν το σταφύλι ως αποκλειστική τροφή στην καθημερινότητά τους. Κάποιες εκδοχές συνιστούν να τρώει κανείς αποκλειστικά σταφύλια δύο μέρες τη βδομάδα, ενώ άλλες να τρώει σταφύλια με μαύρο ψωμί για 5 έως 15 μέρες (το πρωί μόνο σταφύλια, το μεσημέρι και το βράδυ μαζί με ψωμί). Τα σταφύλια πρέπει να τρώγονται πάντα με τη φλούδα και με τα κουκούτσια, τα οποία καθαρίζουν το έντερο. Στη σταφυλοθεραπεία απαγορεύεται φυσικά ο καφές αλλά και οτιδήποτε άλλο (τσάι, λεμονάδα, γάλα). Μόνο το νερό επιτρέπεται.

Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρύς και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.

Ο σκοπός της σταφυλοθεραπείας είναι να αποτοξινώσει το ήπαρ, το έντερο, τα νεφρά, να θεραπεύσει γαστρεντερικά προβλήματα, τη δυσκοιλιότητα, τις ρευματικές παθήσεις, την ουρική αρθρίτιδα και την υπέρταση. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια κιλών και στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών χαρίζοντας σας ένα λαμπερό δέρμα.