fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίο Ντε Τζανέιρο, το πιο εντυπωσιακό και σέξι καρναβάλι του πλανήτη ξεκίνησε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δείτε φωτογραφίες απο την τελετή έναρξης της πιο φαντασμαγορικής γιορτής.

Το σαμποδρόμιο διαθέτει 72.000 θέσεις.

Οι προβλέψεις φέτος κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από τη Βραζιλία και από κάθε γωνιά του πλανήτη, 400.000 περισσότερους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

13 σχολές σάμπα λαμβάνουν μέρος. Πρόκειται για τις σχολές της «ειδικής κατηγορίας», μεταξύ 3000-4000 ανθρώπων η κάθε μία και παρελαύνουν όλη τη νύχτα της Κυριακής και της Δευτέρας στο σαμποδρόμιο

6 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Σε αυτό το ύψος υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους καθόλη τη διάρκεια του καρναβαλιού, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό του Ρίο

720 μέτρα. Αυτό είναι το μήκος του σαμποδρόμιου, του σταδίου που έχει το σχήμα μιας λεωφόρου, όπου ξεχύνονται τα άρματα, οι χορεύτριες και οι χορευτές και οι μουσικοί των σχολών της σάμπας.

Η δημοτική αρχή υπολογίζει ότι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ρεάλ θα αναζωογονήσουν, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, την οικονομία της πόλης, χάρη στους τουρίστες που θα συρρεύσουν αυτό το διάστημα.

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο σαμποδρόμιο και δεν ανήκουν σε κάποια σχολή πρέπει να αγοράσουν το κοστούμι τους. Το πόσο κυμαίνεται μεταξύ 800-1600 ρεάλ (200- 400 ευρώ).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν 106 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά την περίοδο του καρναβαλιού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 17.110 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού.