fbpx

Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μυστικά για να γλιτώσετε απο την ακαταστασία.

Δυστυχώς για όλες μας, δε γίνεται το σπίτι να παραμείνει για πάντα καθαρό, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά. Είναι σίγουρα πολύ κοπιαστικό να κάνουμε γενική καθαριότητα καθώς πολύ εύκολα η σκόνη και η βρωμιά κάνουν την εμφάνιση τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια βασικά tips που θα σας λυτρώσουν! Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε:

Η κουζίνα: Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν άπλυτα ποτήρια και πιάτα παρατημένα από εδώ και από εκεί, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά. "Εκπαιδεύστε" τους όλους να βάζουν τα άπλυτα στο νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθώς και να μάθουν μέσα στη μέρα να χρησιμοποιούν ένα και μόνο ποτήρι. Εσείς φροντίστε να καθαρίζετε τις εστίες της κουζίνας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα και έτσι απλά η εικόνα της κουζίνα θα δίνει μία αίσθηση καθαριότητας.

Μην περπατάτε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι ( ιδιαίτερα αν έχετε μικρα παιδιά). Τα μικρόβια κάνουν πάρτι. Προσφέρετε στους καλεσμένους σας ( όταν το κάλεσμα δεν είναι επίσημο φυσικά) έξυπνες/ παιχνιδιάρικες παντόφλες για να χαλαρώσετε στο σαλόνι.

Τοποθετήστε μικρά χαλάκια εκτός και εντός της εξώπορτας: Τα περισσότερα σπίτια έχουν το κλασικό χαλάκι «καλωσορίσματος», εμείς θα σας προτείναμε να βρείτε άλλο ένα μικρό και γουστόζικο ώστε να μπει από τη μέσα πλευρά. Να είσαστε σίγουρες πως η περισσότερη σκόνη θα μείνει εκτός σπιτιού.

Μαζέψτε τα αντικείμενα πριν από τον ύπνο: Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να μαζεύουν 2-3 προσωπικά αντικείμενά τους πριν πάνε για ύπνο. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να επιστρέφουν κάποια παιχνίδια στη θέση τους, ενώ ο σύντροφός σας να πετάει στην ανακύκλωση τις εφημερίδες του. Έτσι κάθε πρωί το σπίτι θα είναι καθαρό και εσείς ξεκούραστη.

Η βότκα, εκτός από αγαπημένο ποτό κάποιων, είναι και απολυμαντική. Ψεκάστε με βότκα τα στρώματα για να τα καθαρίσετε μία φορά κάθε τρίμηνο.







Διαβάστε ακόμα