fbpx

Αυτές οι τροφές ενισχύουν το μαύρισμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Καταναλώστε αυτά τα τρόφιμα αν επιμένετε ακόμα στο τροπικό χρώμα.

Το έντονο μαύρισμα είναι πλέον ξεπερασμένο ωστόσο στην χώρα μας ακόμα θεωρείται πολύ ελκυστικό και αποτελεί για πάρα πολλούς ένδειξη ευζωίας. Αλλο όμως είναι ένα όμορφο σταρένιο δέρμα κι άλλο είναι ένα γκαγκανιασμένο και αφυδατωμένο πρόσωπο. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα συζήτησης που θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. Εδω θα σας παρουσιάσουμε τις τροφές που ενισχύουν και διατηρούν το μαύρισμα.

Υπάρχουν λοιπόν τρόφιμα που επιταχύνουν την διαδικασία παραγωγής της μελανίνης στον οργανισμό μας και βοηθούν στην ελαστικότητα και την υγεία του δέρματος.

Βερίκοκα, ροδάκινα, μανταρίνια, πορτοκάλια, πεπόνι και καρπούζι. Τα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται σε πληθώρα το καλοκαίρι αποτελούν τροφές που είναι ιδανικές για να βελτιώσουν και να αναδείξουν το μαύρισμά σας με τον καλύτερο τρόπο.

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθα οι γλυκοπατάτες. Τα λαχανικά αυτά βοηθούν το δέρμα μας να μαυρίσει προσδίδοντας μας και ένα σύνολο άλλων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών.

Ψητά τρόφιμα. Το ψήσιμο των τροφίμων στη σχάρα συμβάλλει και αυτό στο γρήγορο και καλύτερο μαύρισμα.

Καρότα. Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό (87%) και σε β-καροτένιο, τα καρότα αποτελούν ιδανική τροφή τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος. Επίσης, έχει βρεθεί ότι τα συστατικά τους έχουν αντικαρκινική δράση για το δέρμα.

Όσπρια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι. Τα ξερά φασόλια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.

Σκούρα πράσινα λαχανικά. Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης.