fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήθη κοτόπουλου με πεκάν, γεμιστά με τυρί κρέμα και μπρόκολο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτή την εκπληκτική συνταγή. Στήθη κοτόπουλου τυλιγμένα με κρεμώδη γέμιση από τυρί-μπρόκολο, βυθισμένα σε αυγό και επικάλυψη από καρύδια πεκάν, ροδισμένα και ψημένα άψογα.

Μια ιδιαίτερη συνταγή που πραγματικά λάτρεψε όλη η οικογένεια αν και μας παίδεψε λίγο παραπάνω. Για την ιστορία το πεκάν είναι ένας ιδιαίτερα θρεπτικός καρπός πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτική δράση, απαραίτητα για την υγεία και την ευεξία.

Υλικά

2 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

3/4 φλιτζάνι βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

1 κουταλάκι ψιλοκομμένα μπαχαρικά

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν

1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μπρόκολο

1 μικρό κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι sour cream

1 συσκευασία τυρί κρέμα

8 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα

1 αυγό, χτυπημένο

1 φλιτζάνι ξηρά ψίχουλα ψωμιού

1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε την γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, θερμαίνετε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο, το σκόρδο, το βασιλικό και τα μπαχαρικά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το 1 φλιτζάνι πεκάν, το μπρόκολο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να έρθει η ώρα να βάλετε το μπρόκολο. Στη συνέχεια προσθέστε την sour cream και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφήστε να κρυώσουν, σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετήστε 1 με 2 κουταλιές της σούπας μπρόκολο / κρέμα στο κέντρο κάθε στήθους κοτόπουλου, ανασηκώστε, πιέστε τα πλευρικά και στερεώστε με οδοντογλυφίδες. Βάλτε το χτυπημένο αυγό σε ένα μπολ και σε ενα άλλο ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού και το 1/2 φλιτζάνι πεκάν. Βυθίστε τα ρολά κοτόπουλου μέσα στο αυγό, στη συνέχεια στο μείγμα πεκάν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα ρολά κοτόπουλου μέσα μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές, περίπου 2 με 4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τα ροδισμένα ρολά σε ένα ταψάκι αφου το έχετε αλείψει με ελάχιστη λιπαρή ουσία. Ψήστε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρετε με μια μικρή μερίδα μίγματος μπρόκολο / κρέμας τυριού πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλου.