fbpx

Μίνι burger με θαλασσινά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Φανταστικό μπέργκερ με γαρίδες.

Το ιδανικό είναι να ψήσετε και ψωμάκια ωστόσο μπορείτε να πάρετε έτοιμα από το φούρνο ή συνοδεύσετε το μπιφτέκι γαρίδας με τη σαλάτα αβοκάντο και γαρνιτούρα της αρεσκείας σας (ρύζι, σαλάτα κ.λπ.).

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

600 γρ. γαρίδες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κτψ, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ

1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη

1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν, κοπανισμένο

1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος

2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

1 κουτ. του γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη

80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα αβοκάντο

1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους

3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα (με διαφορετικό το καθένα γευστικό αποτέλεσμα)

1 πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

10 ντοματίνια, πλυμένα και ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μπιφτέκια: Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τη μουστάρδα με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ρίχνοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις γαρίδες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το εστραγκόν, το δυόσμο, το κάρι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας, τη φρυγανιά και το μαϊντανό και ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στη λειτουργία του αέρα. Λαδώνουμε τα χέρια μας (για να μην κολλήσει το μείγμα στα δάχτυλά μας) και πλάθουμε το μείγμα σε 8 μέτρια μπιφτέκια. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα μπιφτέκια γαρίδας και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σαλάτα αβοκάντο: Ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το κρεμμύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το λεμόνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο και το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Απλώνουμε σε κάθε ψωμάκι τη σαλάτα αβοκάντο, βάζουμε από πάνω το μπιφτέκι γαρίδας, καλύπτουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε.