fbpx

Ιδανικές τροφές για επίπεδη ξεφούσκωτη κοιλιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γρήγορα και έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε λίγο πιο ανάλαφρες μέσα σε λίγες μέρες.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα νιώσετε λιγότερο πρησμένες και φουσκωμένες -και θα έχετε πιο επίπεδη κοιλιά- μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας!

Κόψτε το πρωινό με τα γαλακτομικά

Πολλές γυναίκες νιώθουν δυσάρεστα το στομάχι τους μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Αν είστε κι εσείς από αυτές ξεχάστε το γάλα και το γιαούρτι και αγοράστε προιόντα χωρίς λακτόζη η ελαττώστε τα.

Κάντε γιόγκα και πιλάτες

Οι στάσεις και οι κινήσεις της yoga βοηθούν να απαλλάξετε το σώμα σας από τις τοξίνες βοηθώντας την πέψη. Το πιλάτες "ισιώνει" το σώμα με αποτέλεσμα να γίνει πιο επίπεδη η κοιλιά.

Καταναλώστε τροπικά φρούτα

Ο ανανάς και η παπάγια περιέχουν ένζυμα –βρομελαΐνη και παπαΐνη αντίστοιχα- που βοηθούν να εξαφανιστεί το φούσκωμα διασπώντας τις πρωτεΐνες και διευκολύνοντας την πέψη.

Απαρνηθείτε το αλκοόλ.

'Ενα ποτήρι κρασί με το φαγητό, ένα κοκτέιλ μετά τη δουλειά, το ποτό μπορεί να σας φουσκώσει. Όχι μόνο το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη, αλλά τα σάκχαρα στο φρουτώδες κοκτέιλ σας μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε έντονη νωθρότητα.

Πείτε αντίο στα ανθρακούχα ποτά

Το ανθρακικό δυστυχώς δημιουργεί φοβερό φούσκωμα και δεν βοηθάει στο σωστό shape της κοιλιάς

Αυγά για πρωινό

Αν θέλετε να χάσετε το λίπος γύρω από τη μέση, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και η κατανάλωσή τους, ειδικά τις πρωινές ώρες, προσφέρουν απλόχερα ενέργεια.

Αγαπήστε το αγγούρι

Τα αγγούρια είναι «φορτωμένα» με νερό και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Συμβάλουν σημαντικά στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και στη διαχείριση του βάρους. Ένα ολόκληρο αγγούρι έχει μόλις 45 θερμίδες και μπορεί να γίνει η αιτία για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα.

Αποχαιρετήστε τα γλυκά

Για επίπεδη κοιλιά παραλείψτε τα γεμάτα υδατάνθρακες, γλυκά επιδόρπια και προτιμήστε φρέσκα φρούτα, τα οποία περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και νερό και θα σας βοηθήσουν να ξεφουσκώσετε

Κόψτε τις τσίχλες

Μη μασάτε τσίχλα σας φουσκώνει καθώς με το μάσημα καταπίνετε περισσότερο αέρα. Πολλές τσίχλες περιέχουν αλκοόλες ζάχαρης, οι οποίες μπορούν επίσης να σας κάνουν να νιώθετε φουσκωμένες.

Τσάι, τσάι, τσάι

Μια μελέτη συνιστά να πίνουμε 625 mg ημερησίως πράσινο τσάι με κατεχίνες, που ισοδυναμεί με δύο ή τρία φλιτζάνια.