fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί και ντομάτα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

Σε κανέναν δεν αρέσει να περνάει ατελείωτες ώρες στην κουζίνα το καλοκαίρι ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Ακολουθεί μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται γρήγορα αλλά δεν χάνει καθόλου σε γεύση.

Υλικά

4 μεσαίες μελιτζάνες

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες (εκτός κι αν θέλετε να κόψετε φρέσκες σε κυβάκια)

8 φέτες μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Βάλτε τις στο δίσκο ψησίματος και αφήστε τις περίπου για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, σε ένα σκεύος προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα. Προσθέστε τις τομάτες και ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να «δέσουν».

Στη συνέχεια, απομακρύνετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, ρίξτε το μίγμα με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια πάνω τους και καλύψτε τις με τις φέτες μοτσαρέλας. Βάλτε τις στον φούρνο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Στο τέλος, γαρνίρετε με βασιλικό.

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά πέρα απ' τις ντομάτες και το κρεμμύδι, όπως κολοκύθια, καρότα και πιπεριές.