fbpx

Μπάρες δημητριακών granola και αποξηραμένα φρούτα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα παιδιά τις λατρεύουν και εσείς απολαμβάνετε ένα υγιεινό γλυκό που σας γεμίζει ενέργεια.

Υλικά

3 φλιτζάνια βρώμη (προτιμήστε old fashioned βρώμη)

2 κουταλιές της σούπας λάδι (canola, λαχανικών ή καρύδας )

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

¼ φλιτζάνι μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 – 1 ½ φλιτζάνια με αποξηραμένα cranberries, σταφίδες ή άλλα φρούτα. Μπορείτε να προσθέσετε καρύδια, ηλιόσπορους ή κομματάκια σοκολάτας.

140 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε τη βρώμη σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και αφήστε τη να ψηθεί για τουλάχιστον 15 λεπτά ανακατεύοντας τη 1-2 φορές. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα παρατηρήσετε το υπέροχο χρυσαφί χρώμα που θα έχει πάρει.

Τοποθετήστε στο ταψί που θα κάνετε τις μπάρες, λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κομμάτι ώστε να καλύπτει όλο το ταψί.

Ενώ η βρώμη ψήνετε, ζεσταίνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι, τη βανίλια, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο.

Αφήστε το να σιγοβράζει και ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχει διαλυθεί η μαύρη ζάχαρη.

Βάλτε τη ψημένη βρώμη σε ένα μπολ και προσθέστε το καυτό μείγμα. Αρχίστε να ανακατεύετε και σιγά σιγά να προσθέτετε όλα τα υλικά. Φροντίστε να ανακατέψετε καλά ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Τοποθετήστε το μείγμα όταν είναι έτοιμο στο ταψί.

Απλώστε το μείγμα στο ταψί και φροντίστε να είναι λείο και να να καλύπτεται όλο το ταψί. (δώστε προσοχή ώστε να μην έχει κενό στις γωνίες)
Αφού ψηθεί αφήστε τη granola να ηρεμήσει για τουλάχιστον μία ώρα σε ένα δροσερό μέρος.

Γυρίστε το ταψί ανάποδα και τοποθετήστε το πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε τη granola στη μέση και στη συνέχεια χωρίστε τα 2 κομμάτια σε 6 μπάρες.

Τέλος λιώστε τη σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε τη σοκολάτα πάνω στις μπάρες και την αφήνετε να κρυώσει.