fbpx

Ανακαλύψτε το αναζωογονητικό και σούπερ detox lime

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

To lime ή αλλιώς μοσχολέμονο είναι ένας διατροφικός θησαυρός.

Το απίθανο αυτό φρούτο έχει μοναδικές θεραπευτικές ικανότητες. Μερικές απο αυτές είναι οι παρακάτω:

Απολύμανση νερού: το λάιμ απολυμαίνει το νερό εξολοθρεύοντας τον νοροϊό καθώς και το βακτήριο E. Coli. (4) Επίσης, σκοτώνει το βακτήριο της χολέρας, η οποία πιστεύεται ότι πλήττει 3-5 εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλεί 100.000-130.000 θανάτους ετησίως από το 2010.

Καταπολέμηση του καρκίνου του παγκρέατος: ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο είδος καρκίνου. Ο χυμός λάιμ βρέθηκε ότι προκαλεί τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος.

Διακοπή καπνίσματος: σε μια κλινική μελέτη στην οποία έγινε σύγκριση της τσίχλας νικοτίνης με το εκχύλισμα χυμού λάιμ βρέθηκε ότι ο φρέσκος χυμός λάιμ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στη διακοπή του καπνίσματος.

Αρτηριακή πίεση: Ο χυμός lime είναι καλή πηγή Καλίου που ελέγχει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης.

Και μια συνταγή για γλυκό με τραγανή βάση και κρέμα lime που μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης ή digestive

125 γρ. βούτυρο γάλακτος

ξύσμα από 1 λάιμ

Για τη γέμιση

4 κρόκους από μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (400 γρ. κάθε ένα)

1 στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. χυμό λάιμ

ξύσμα από 3 λάιμ

Για την επικάλυψη

κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά

2 κ.σ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λάιμ

ινδική καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στα μπισκότα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε. Στρώνουμε την μπισκοτένια βάση σε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ. Ψήνουμε για 10′ και αφήνουμε στον πάγκο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αβγού. Πάντα χτυπώντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το ξύσμα. Τέλος απαλά ανακατεύουμε το χυμό λάιμ στην κρέμα. Αδειάζουμε στην ψημένη βάση. Ψήνουμε για 15′. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και για καλύτερο αποτέλεσμα το παγώνουμε για μερικές ώρες.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα με τη ζάχαρη να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται. Προς το τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα. Γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό με ροζέτες χτυπημένης κρέμας, πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και ξύσμα λάιμ. Κόβουμε και σερβίρουμε.