fbpx

Γυναικείος αυνανισμός: το σώμα σας ευγνωμονεί κάθε φορά που το κάνετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η αυτοϊκανοποίηση κάνει καλό στην υγεία.

Στην πραγματικότητα, ο αυνανισμός προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Ενα απο τα πιο σημαντικά είναι οτι ανακαλύπτουμε ξανά το σώμα μας ακόμα και κρυφές πτυχές του.

Αντιμετωπίζει το στρες
Χάρη στις ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού στο σώμα, μειώνεται το επίπεδο του άγχους των γυναικών. Οι ορμόνες της κατάθλιψης και η κακή διάθεση αντικαθίστανται από την ορμόνη της ευτυχίας. Οι μελέτες λένε ότι ο αυνανισμός μειώνει το συναισθηματικό στρες και την κακή διάθεση

Θωρακίζει έναντι των λοιμώξεων
Η αυτοϊκανοποίηση όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας, αλλά έχει και κατευναστική επίδραση στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τον πόνο που εμφανίζεται στο ουροποιητικό και ενισχύει την απέκκριση των βακτηρίων.

Φυσική λύση για την αϋπνία
Έχει αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες κατά της αϋπνίας. Όπως έχει προκύψει από σχετική έρευνα, πολλές γυναίκες, ακόμη και ασυνείδητα αυνανίζονται μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς. Κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης, απελευθερώνεται ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη, ενώ μετά τον οργασμό απελευθερώνονται οξυτοκίνη και ενδορφίνες που εκτονώνουν την ένταση του νευρικού συστήματος.

Διατηρεί υγιή την καρδιά
Ο αυνανισμός σχετίζεται με την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Ο αυνανισμός ανακουφίζει τις κράμπες της περιόδου
Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού ανακουφίζουν τους πόνους της περιόδου.