fbpx

5 πράγματα που δεν φαντάζεστε οτι σας προκαλούν άγχος.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και όμως αυτά τα φαινομενικά απλά γεγονότα είναι ικανά να προκαλέσουν στρες και κατάθλιψη. Ειδικά το νούμερο 5.

Social media

Είναι αδύνατον να μπείτε στο Facebook ή το Instagram και να μην δει πόσο φανταστικά πέρασε κάποιος στις διακοπές του ή φωτογραφίες από γάμους, εγκυμοσύνες κλπ. Εάν τα social media σας προκαλούν άγχος και σας οδηγούν στο να κάνετε κοινωνικές συγκρίσεις ή να σκέφτεστε πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι η ζωή σας (αλλά δεν είναι), ήρθε η ώρα να τα κλείσετε ή να "μπαίνετε" σπάνια.

Shopping

Μία βόλτα στα μαγαζιά μπορεί να ακούγεται ως ο τέλειος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος σας, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι επικεντρώνονται στα υλικά αγαθά είναι πιο πιθανό να βιώσουν στρες. Οπότε ψωνίστε με μέτρο.

Η εμμονή με την γυμναστική.

Αν είστε πολυάσχολο άτομο αλλά δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε την καθημερινή σας προπόνηση στο γυμναστήριο τότε αποκτάτε άγχος καθώς ο χρόνος σας πιέζει για να τα προλάβετε όλα μέσα στη μέρα.

Ξενύχτι.

Μπορεί το να μείνετε ξύπνιοι μέχρι τη μία το βράδυ να μην είναι και τόσο κακή ιδέα, αλλά τα συναισθήματά σας διαφωνούν. Το άγχος και η έλλειψη ύπνου πάνε συχνά μαζί. Είναι πιο πιθανό να είστε ευερέθιστοι και ανήσυχοι εάν δεν έχετε ξεκουραστεί αρκετά.

Αποφεύγετε το πρόβλημα.

Όσο εύκολο κι αν είναι να αποφύγετε την πηγή του άγχους σας και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο, αυτή η τακτική δεν πρόκειται να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή η τακτική μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Αποφεύγοντας κάτι είναι σαν να μην συμβαίνει και όσο περισσότερο το αποφεύγετε τόσο χειρότερο γίνεται. Όσο περισσότερο αντιμετωπίζετε όλα όσα σας αγχώνουν, τόσο περισσότερο έλεγχο έχετε.