fbpx

Πως να "λάμψετε" στην επόμενη συνέντευξη

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε την τέλεια συνέντευξη και να αποκτήσετε την δουλειά των ονείρων σας.

Να είστε αξιαγάπητοι: Το να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση στον εξεταστή σας είναι το παν. Χαμόγελο, οπτική επαφή, ενθουσιασμός, κάθισμα στο μπροστινό μέρος της καρέκλας, χρησιμοποίηση του ονόματος του εξεταστή. Να είστε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, αν είναι δυνατόν.

Body language: Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος. Ο τρόπος με τον οποίο κάθεστε, ο τρόπος που στέκεστε και η κίνηση σας μπορεί μερικές φορές να είναι περισσότερο σημαντικά από τα όσα λέτε.

Να είστε προετοιμασμένοι για όλα: Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να απαντούν σε μια σειρά τυποποιημένων ερωτήσεων συμπεριφοράς. Αυτό είναι εύκολο και αναμενόμενο. Προετοιμαστείτε για παράξενες ερωτήσεις. Αν δυσκολεύεστε να απαντήσετε ζητήστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε την απάντηση. Η ποιότητα και όχι η ταχύτητα, είναι αυτό που μετράει περισσότερο!

Προσέξτε τις αρνητικές λέξεις: Μην αφήνετε αρνητικές δηλώσεις όπως " Δεν έχω αναλάβει ποτέ" "δεν μπορώ», ή «δεν έχω», ή «δεν το κάνω». Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας βρίσκοντας τις θετικές πτυχές σε ό,τι έχετε κάνει, κάνετε ήδη, καθώς και για ότι είστε πρόθυμοι να κάνετε στο άμεσο μέλλον.

Μιλήστε για τις δυνατότητες σας: Περιγράψτε τι μπορείτε να προσφέρετε αμέσως. Κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, κάποια ιδαιίτερη εμπειρία. Να θυμάστε πάντα ότι η πρόσληψη ενός υπαλλήλου είναι μια επένδυση, και ο καθένας θέλει να δει τις επενδύσεις του να αποδίδουν.

Να είστε συνεπείς: Προγραμματίστε να είστε στην ώρα σας, προετοιμαζόμενοι για αντιξοότητες όπως την κίνηση, τις παρακάμψεις ή τα εμπόδια στο δρόμο, και τις καιρικές αλλαγές. Δεν μπορείτε να προλάβετε κάθε κατάσταση, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τις περισσότερες αναποδιές προβλέποντας και προγραμματίζοντας εναλλακτικές. Φτάστε στη συνέντευξη 30 λεπτά νωρίτερα. Αν χρειαστείτε αυτό το χρόνο εξαιτίας ενός ατυχήματος στο δρόμο, θα τον έχετε.

Dress code: Ντυθείτε ανάλογα με τη θέση εργασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται επαγγελματική ένδυση ένα κουστούμι για τους άνδρες, παντελόνι ή φούστα και σακάκι για τις γυναίκες. Αυτά αλλάζουν, βέβαια, αν δίνετε συνέντευξη για θέση εξυπηρέτησης πελατών σε εστιατόριο ή για θέση εργασίας σε ομάδα κατασκευών. Το να ντυθείτε υπερβολικά είναι προτιμότερο από το να ντυθείτε αμελώς. Και βέβαια τα καλοχτενισμένα μαλλιά και τα γυαλισμένα παπούτσια είναι μέρος του πακέτου.







Διαβάστε ακόμα