fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Izakaya, μια αυθεντική ταβέρνα made in Japan

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εδώ τρώς πρώτα με τα μάτια.

Το Κολωνάκι το αγαπώ και αποτελεί τον πιο αγαπημένο μου προορισμό στην πόλη καθώς διαθέτει μια πληθώρα επιλογών όσο αφορά τα μπαρ και τα εστιατόρια που ταιριάζουν "γάντι" στον ελεύθερο, ανεξάρτητο και απαιτητικό χαρακτήρα μου. Ο πήχης μάλιστα ανεβαίνει κατακόρυφα όταν το ζήτημα αφορά φαγητό και ειδικά το σούσι.

Στο θέμα μας λοιπόν που δεν είναι άλλο απο αυτή την μοναδική "ταβέρνα" ( αυτό σημαίνει άλλωστε Izakaya) στην ανηφορική Λεβέντη, που απο την στιγμή που μπαίνεις μέσα δεν θέλεις να φύγεις.

Μην είναι το μαύρο φύκι με το σουσάμι; Μήν είναι τα salmon tartar rolls και το Nigiri με καψαλισμένο λαυράκι και πικάντικη μαγιονέζα; Μπορεί και να είναι αυτά, υπάρχουν όμως πολλά και ενδιαφέροντα πιάτα που κάνουν την καρδιά μου να χτυπάει λίγο πιο δυνατά κάθε φορά που πιάνω θέση στην όμορφη μπάρα του Izakaya. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα cool, η διακόσμηση ( δια χειρός Γιώργου Παντελούκα) είναι επιτηδευμένα πρόχειρη, όπως αρμόζει άλλωστε σε μια μοντέρνα γιαπωνέζικη ταβέρνα.

Η ασιατική μπάρα είναι το καλύτερο μου καθώς μπορώ να κάθομαι με τις ώρες πίνοντας απίθανα coctail και να συζητώ με την "ψυχή" του μαγαζιού και number one socialite της Αθήνας ( απο παλιά), τον Γιώργο Μακρυγιάννη. Ακόμα και αν το σούσι του Izakaya δεν ήταν τόσο εξαιρετικό (που είναι ωστόσο χάρη στα μαγικά χέρια του σεφ Χρόνη Δαμαλά) ο Γιώργος θα ήταν απο μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να επιστρέφω ξανά και ξανά σ'αυτή την ποπ και λίγο ρετρό γιαπωνέζικη ταβέρνα.