fbpx

Κρυολογήσατε και δεν περνάει; Διαβάστε τι να κάνετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αυτή την εποχή οι περισσότεροι υποφέρουμε απο κρυολογήματα που συνήθως μας ταλαιπωρούν για λίγες ημέρες. Για ποιό λόγο όμως το συνάχι και ο βήχας επιμένουν για ολόκληρες εβδομάδες;

Δεν πίνετε πολλά υγρά

Όταν είστε άρρωστες είναι πολύ εύκολο να πάθετε αφυδάτωση -μια κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε ακόμα χειρότερα. Ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από πολλά υγρά για να αναπληρώσει αυτά που χάνονται μέσω του πυρετού και των ρινικών εκκρίσεων. Γι' αυτό φροντίστε να πίνετε πολύ νερό, αλλά και χυμούς φρούτων και να τρωτε σούπες και τροφές πλούσιες σε νερό (φρούτα και λαχανικά). Επίσης, αποφύγετε τον καφέ και το αλκοόλ γιατί προκαλούν συχνοουρία και καταλήγουν να αφαιρούν από το σώμα σας περισσότερα υγρά από όσα προσφέρουν.

Δεν ξεκουράζεστε οσο πρέπει

Καταλαβαίνουμε ότι οι ρυθμοί της καθημερινότητάς σας δεν μπορούν να αλλάξουν επειδή έχετε μύξες! Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που συνεχίζετε να πηγαίνετε στη δουλειά, τη σχολή ή το γυμναστήριο παρόλο που είστε κρυωμένη. Ίσως όμως αυτή τη φορά ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση για να ανακτήσει τις δυνάμεις που χρειάζεται ώστε να καταπολεμήσει τον ιό. Πάρτε δύο μέρες άδεια και χαλαρώστε στον καναπέ παρέα με Netflix και κοιμήθείτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Δεν παίρνετε τα σωστά σκευάσματα

Μπορεί να θεωρείτε ότι με τόση βιταμίνη C, εχινάκεια και ψευδάργυρο που παίρνετε, θα έπρεπε πραγματικά να περάσετε το κρυολόγημα "στο πόδι", όμως πολλές έρευνες έχουν αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των περισσότερων φυτικών σκευασμάτων. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C φαίνεται πως βοηθάει στην πρόληψη αλλά όχι στην αντιμετώπιση της ίωσης εφόσον έχετε ήδη κολλήσει. Εξίσου αναποτελεσματικά είναι και τα αντιβιοτικά, καθώς αυτά καταπολεμούν τα μικρόβια και θα στα συνταγογραφήσει ο γιατρός μόνο στην περίπτωση που τα συμπτώματά σας οφείλονται σε λοίμωξη (π.χ. αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα κ.λπ.)