fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιώθετε συνέχεια κουρασμένη; Μάθετε τι φταίει

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Διαβάστε μερικές επιστημονικές εξηγήσεις που απαντούν στο ερώτημα « γιατί είμαι συνέχεια κουρασμένη;» και σας εμποδίζουν τελικά να απολαύσετε την καθημερινότητα σας

Δεν γυμνάζεστε αρκετά

Μπορεί να σας φαίνεται αντιφατικό, αλλά αν ρωτήσετε κάποιον που γυμνάζεται τακτικά θα σας πει ότι έχει περισσότερη ενέργεια- άσχετα αν κουράζεται στο γυμναστήριο. Όταν λοιπόν λιώνετε μονίμως στον καναπέ και δεν κάνετε την παραμικρή γυμναστική ο οργανισμός σας πέφτει σε αδράνεια.

Δεν ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας

Η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε και άσχημα και κουρασμένες. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε αρκετό νερό για να βοηθήσετε τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Όταν έχετε έλλειψη νερού, η καρδιά σας πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρότερα να κυκλοφορήσει το αίμα γύρω στο σώμα σας, γεγονός που σας αφήνει ένα αίσθημα κούρασης.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Είναι το προφανές αλλά πολλές φορές το παραβλέπουμε. Αν κοιμάστε 7 συνεχόμενες ώρες το βράδυ αλλά και πάλι νιώθετε κουρασμένες, μην απορείτε. Μπορεί ο οργανισμός σας να χρειάζεται 8 ώρες. Κάθε οργανισμός έχει το δικό του τέλειο αριθμό ωρών ύπνου που αν δεν τις συμπληρώνετε, μπορεί να νιώθετε κουρασμένες διαρκώς. Προσπαθήστε να μπείτε στη διαδικασία να κοιμάστε μία ώρα νωρίτερα για μια εβδομάδα και δείτε αν νιώθετε μεγαλύτερη ευεξεία.

Δεν παίρνετε αρκετό μαγνήσιο

Η υπνηλία και η μυική αδυναμία μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη μαγνησίου, του μεταλλικού στοιχείου που παίζει καθοριστική σημασία σε περισσότερες από 300 χημικές διεργασίες του οργανισμού σου, ανάμεσά τους η υγεία του νευρικού, του μυικού σου συστήματος και του ανοσοποιητικού σου
Τι να κάνετε: Μην παραλείπετε στα γεύματά σας τη σαλάτα, ιδίως από λαχανικά με σκούρα φύλλα. Με μια εξέταση αίματος θα διαπιστώσετε αν έχετε έλλειψη ή όχι και αν θα χρειαστεί να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Είστε πολύ αγχωμένες

Αν το διάστημα αυτό τρέχουν πολλές αλλαγές στη δουλειά ή τη ζωή σας γενικά, είναι πιθανό να παίρνετε τις ανησυχίες σπίτι σας. Προσπαθήστε να αποτυπώνετε τις ανησυχίες και τα άγχη σας σε ένα ημερολόγιο για να κοιμάστε καλύτερα.

Έχετε χαμηλά επίπεδα σιδήρου

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα μπορεί να σας προκαλούν κόπωση. Ειδικά αν δεν καταναλώνετε αρκετό κόκκινο κρέας ή γαλακτοκομικά και λαχανικά που είναι πλούσια σε σίδηρο, κάντε μια απλή εξέταση αίματος και δείτε αν φταίει ο πολύτιμος σίδηρος για την κόπωσή σας.