fbpx

Πως θα αποκτήσετε άψογα πόδια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πείτε αντίο στην κατακράτηση και το λίπος

Θέλεις πιο λεπτά πόδια που θα αναδεικνύουν τα καυτά σορτσάκια σου και τα μίνι φορέματά σου; Μπορείς να τα αποκτήσεις, αρκεί να καταστρώσεις ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης! Εμείς, σου δίνουμε τις βασικές οδηγίες για να το καταφέρεις σε χρόνο dt!

Γυμνάσου
Ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις λίπος από την περιοχή των ποδιών και να τα κάνεις να δείχνουν πιο λεπτά -ακόμα και πιο μακριά- είναι να τα γυμνάσεις. Η μέθοδος που θα διαλέξεις δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αρκεί να την ακολουθείς συστηματικά για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγεις τις ασκήσεις που δίνουν όγκο στους τετρακέφαλους, κάνοντάς τους μεγαλύτερους και πιο μυώδεις (όπως το ποδήλατο ή το σπριντ) και να προτιμήσεις το κολύμπι, το περπάτημα, το pilates ή το τρέξιμο, που χαρίζουν πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

To πρόγραμμα διατροφής σου
Όσο κι αν γυμναστείς, δύσκολα θα χάσεις πόντους στους μηρούς, χωρίς τις απαραίτητες μετατροπές στο διαιτολόγιό σου. Μην ξεχνάς ότι, σε γενικές γραμμές, η σιλουέτα μας (αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα «γονίδια») εξαρτάται κατά 80% από τη διατροφή και μόλις 20% από την άσκηση! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις στο ελάχιστο τους απλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, γλυκά) που αποθηκεύονται από τον οργανισμό σε μορφή λίπους και να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με περισσότερα λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη (ψάρι, κοτόπουλο) και φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα μήλα.

Ενυδατώσου
Η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι η αιτία που φαίνεσαι πιο «φουσκωμένη» -αυτό το φούσκωμα μπορεί να φτάνει και στην περιοχή των μηρών. Για να μην οδηγείται ο οργανισμός σου στο να αποθηκεύει περιττά υγρά αντί να τα αποβάλλει, θα πρέπει να ενυδατώνεσαι σωστά, πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και φροντίζοντας η διατροφή σου να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε νερό, κυρίως λαχανικά και φρούτα όπως αγγούρι, σέλινο, καρπούζι, κ.λπ.

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους
Δεν θα σου πούμε ψέματα! Είναι γεγονός πως ο σωματότυπός σου εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν έχεις σώμα «αχλάδι» κι αν είχες πάντα την τάση να συγκεντρώνεις λίπος στους μηρούς, είναι μάλλον απίθανο να δεις πόδια σου να γίνονται υπερβολικά λεπτά, ό,τι κι αν κάνεις. Είναι προτιμότερο να βάλεις έναν άλλο στόχο, όπως το να τα κάνεις πιο γραμμωμένα και αρμονικά.

Διάλεξε έξυπνα τα ρούχα σου
Εάν χρειάζεσαι μια άμεση λύση, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φορέσεις ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα που εκτός από το ότι προσθέτουν έξτρα πόντους στα πόδια σου, τα κάνουν να δείχνουν πιο λεπτά! Προτίμησε παπούτσια στο χρώμα του δέρματος που φαίνονται σαν «προέκταση» των ποδιών σου. Επίσης, σε ότι αφορά τα ρούχα, προτίμησε παντελόνια σε ίσια γραμμή και φούστες σε γραμμή Α, σε αποχρώσεις και patterns που «αδυνατίζουν» όπως τα σκούρα χρώματα και οι κάθετες ρίγες.