fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρκούν 5 λεπτά για να φτιάξει η διάθεση σου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η άσκηση μέτριας έντασης αποδεικνύεται σωτήρια.

Μόλις πέντε λεπτά έξω στο φυσικό περιβάλλον αρκούν για να είμαστε ευδιάθετοι για την υπόλοιπη μέρα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα 10 διαφορετικών ερευνών προκειμένου να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Environmental Science & Technology. Όλες οι έρευνες μετρούσαν τα επίπεδα αυτοεκτίμησης και διάθεσης των συμμετεχόντων πριν και μετά από άσκηση στην φύση: ποδηλασία, πεζοπορία, κηπουρική, αλλά και ψάρεμα και ιστιοπλοΐα.

Επίσης, συνυπολόγισαν παράγοντες όπως τον χρόνο που πέρασε ο καθένας στο εξωτερικό περιβάλλον, την ένταση της δραστηριότητας και το είδος του φυσικού περιβάλλοντος (αστικό πάρκο, εξοχή, βουνό, θάλασσα κλπ).

Η επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου βελτίωσε την αυτοεκτίμηση και την διάθεση όλων των συμμετεχόντων,όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης.

Για να τονώσεις τη διάθεσή σου προτίμησε

Μέτριας έντασης δραστηριότητα για μόλις 5 λεπτά. Στο 5λεπτο μπορεί κάποιος, να βελτιώσει τη διάθεσή του κάνοντας μια ήπια ή ακόμη κι έντονη δραστηριότητα.

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν βρισκόμαστε κοντά στο υγρό στοιχείο, σε λίμνη, ποτάμι ή θάλασσα.

Ακόμη και 5 λεπτά στον ήλιο, ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια ή στη θέα της θάλασσας μας μεταμορφώνουν.

Ένας μικρός περίπατος γύρω από το κτίριο της δουλειάς σου, θα κάνει θαύματα στη διάθεσή σου για δουλειά. Μην ξεχνάς, 5 λεπτά είναι αρκετά.