fbpx

Για πάντα νέα, εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μπέντζαμιν Μπάτον

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ξεχάστε τις extreme θεραπείες, τα λίφτινγκ και τις ακραίες στερήσεις. Υπάρχουν πιο έξυπνοι τρόποι που δεν έχετε σίγουρα σκεφτεί για να δείχνετε νέες και ωραίες

Απο τη Μαρία Περδικέα

Σε κάθε άνθρωπο συμβαίνουν τρεις νεότητες: νεότητα του σώματος, νεότητα της καρδιάς και νεότητα του νου. Δυστυχώς όμως ποτέ αυτές δεν συμπίπτουν φίλες μου και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Τα νιάτα έρχονται στην ζωή μας πολύ νωρίς ( δυστυχώς) και δεν έχουμε την εμπειρία να τα διαχειριστούμε όπως πρέπει. Στην εποχή που ζούμε δεν θα έπρεπε να υπάρχει γυναίκα η οποία να δείχνει γερασμένη, κουρασμένη και υπέρβαρη. Ισως ακούγεται λίγο ακραίο αυτό αλλά είναι μια πραγματικότητα. Τα επαγγέλματα που γνωρίζουν μεγάλες δόξες ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης είναι όλα αυτά που σχετίζονται με τον καλλωπισμό, την αισθητική και το αδυνάτισμα. Γυμναστές, πλαστικοί, δερματολόγοι, διαιτολόγοι κάνουν χρυσές δουλειές προκειμένου να "σκοτώσουν" τον ύπουλο εχθρό της νεότητας και της ομορφιάς, τον χρόνο.

Δεν αγαπώ τα γενέθλια, δεν μου αρέσει ο χρόνος που περνάει απο πάνω μου και αφήνει τα σημάδια του, δεν μου αρέσουν οι μικρές ρυτίδες, δεν θέλω να "κρεμάσει" το πρόσωπο, να χαλαρώσει το σώμα, να κάνω κοιλιά, δεν θέλω να δω μια...άλλη. Γι'αυτό θα κάνω τα πάντα προκειμένου να παραμείνω νέα, με στητά στήθη, με six pack, με ζυγωματικά 20αρας, με μέση δαχτυλίδι και φιλήδονα χείλη. Θα πάω στους καλύτερους πλαστικούς, θα κάνω την πιο σκληρή δίαιτα, την πιο επίπονη γυμναστική, θα βάλω extension/ βλεφαρίδες/ νήματα/υαλουρονικό/φακούς επαφής/ θα κάνω μπότοξ μέχρι και στα χέρια.

Τώρα πάρτε το αλλιώς.

Αγαπώ τα γενέθλια, μου αρέσει ο χρόνος που περνάει απο πάνω μου και με κάνει πιο σοφή, θα κόψω το κάπνισμα, θα τρέφομαι σωστά, θα κάνω αερόβια άσκηση, θα τσακώνομαι λιγότερο,θα γελάω περισσότερο, θα κάνω ήπιες θεραπείες αντιγήρανσης και θα εντάξω στην διατροφή μου τα superfoods.

Η νεότητα δεν κρύβεται στα ατελείωτα μπότοξ, στις βιαστικές και επιθετικές θεραπείες ούτε γίνεσαι ξανα 20 χρονών αν ξαπλώνεις κάθε χρόνο στο χειρουργικό κρεβάτι.

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές συμβουλές και σας εγγυώμαι οτι η νεότητα είναι στο τσεπάκι σας.

Εγώ που ήμουν πλούσια/ διάσημη/ περιζήτητη/ διευθύντρια/ παιδί -θαύμα: Το μυστικό της αιώνιας νεότητας βρίσκεται στην ικανότητα να ξεχάσεις. Μας γερνάνε οι αναμνήσεις. Το παρελθόν πρέπει να μένει πίσω μας.

Θέλω να γίνω σαν την Χάιντι/ Ανδριάνα/Μπέλα/Μόνικα: Οχι δεν θα γίνετε ποτέ σαν αυτές γιατί είστε διαφορετικές, καλύτερες ή χειρότερες δεν έχει πολύ σημασία. Το σημαντικό είναι να προσπαθείτε να βελτιώνετε τον ευατό σας. Για παράδειγμα ,έχετε ωραίο στήθος, το κάνετε καλύτερο, έχετε λεπτή μέση, την τονίζετε περισσότερο, έχετε πλούσια μαλλιά και ωραία χέρια, τα αναδεικνύετε περισσότερο.

Μάσκες, πήλινγκ, ενυδάτωση: Αν μπορείτε να κυκλοφορείτε ( στο σπίτι) με μια μάσκα συνέχεια, να κάνετε θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και χημικά πήλιγκ το χειμώνα, το δέρμα δεν θα σας προδώσει ποτέ.

Πρωτείνη αγάπη μου: Καταναλώστε κρέας, κοτόπουλα, όσπρια, ασπράδια αυγών. Το γήρας "κατασπαράζει" τους μύες να το θυμάστε αυτό.

Μην βάφεστε σαν κλόουν: Δείτε πως βάφονται οι υπόλοιπες Ευρωπαίες ( Ιταλίδες, Γαλλίδες) και αντιγράψτε ευλαβικά. Το make up made in Βαλκάνια και οι "τουρκοστολισμοί " στο πρόσωπο, σας προσθέτουν χρόνια και σας κάνουν κακόγουστη.

Κυκλοφορώ ελεύθερη και ωραία: Περπατήστε, τρέξτε, κάντε ποδήλατο, κολυμπήστε, πάιξτε τέννις κάντε οποιαδήποτε αερόβια άσκηση σας ευχαριστεί.

Αλάτι και ζάχαρη: Το πρώτο αγνοείστε το, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντι για ζάχαρη χρησιμοποιείστε υποκατάστατα σε μικρές ποσότητες.

Δεν τρώμε μέχρι να σκάσουμε: Το τεστ είναι να μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα όταν σηκωνόμαστε απο το τραπέζι. Το πολύ φαγητό και τα επιπλέον κιλά γερνάνε. Τελεία και παύλα.

Γυμναστείτε: Θα το λέω μέχρι να...γεράσω. Η γυμναστική είναι o νούμερο ένα anti-aging παράγοντας.

Μην υπεραναλύετε τα πάντα: Αγχος για το ένα, στρες για το άλλο, τι θα πεί ο ένας, τι δικαιολογία να πω στην δουλειά. Μην σκέφτεστε τόσο πολύ, η πολύ σκέψη γερνάει.

Μην θυμώνετε πολύ και μην φουντώνετε με το παραμικρό: Με τόσα νεύρα κάνετε νέες ρυτίδες στο μέτωπο, αξίζει βρε κουτά; Και επιπλέον το συκώτι σας δεν το σκέφτεστε;







Διαβάστε ακόμα