fbpx

Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για να περπατάμε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το περπάτημα είνα η καλύτερη άσκηση σχεδόν για όλα

Το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι καλύτερο ακόμα και από το γυμναστήριο. Έρευνα από το London School of Economics διαπίστωσε ότι όσοι περπατούσαν βιαστικά για περισσότερο από 30 λεπτά, πέντε ημέρες την εβδομάδα είχαν πιο λεπτή μέση.

Εχετε σκεφτεί οτι το περπάτημα μπορεί να έχει οφέλη για το πορτοφόλι σας; Και όμως αφήνοντας, το αυτοκίνητο στο σπίτι ή παρακάμπτοντας το λεωφορείο και περπατώντας μέχρι την δουλειά σας ( αν αυτό βέβαια είναι εφικτό), εξοικονομείτε χρήματα. Επιπλέον φτάνετε σε πολύ καλύτερη διάθεση από ό, τι θα κάνατε με τη συνηθισμένη σας μετακίνηση.

Το περπάτημα είναι μια καρδιαγγειακή άσκηση που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη.

Το περπάτημα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη στάση σας. Η στάση του σώματος είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα - όλοι τείνουν να έχουν τους ώμους τους καμπυλωμένους προς τα εμπρός και το κεφάλι τους να πέφτει. Όταν περπατάτε σωστά, με καλή στάση, είστε σε θέση να έχετε μια πολύ πιο ανοιχτή γραμμή στο στήθος σας, κάτι που είναι καλύτερο για την αναπνοή σας και την πλάτη σας.

Θα ζήσετε περισσότερο. Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας διαπίστωσε ότι τα καρδιακά οφέλη των ημερήσιων γρήγορων περιπάτων μπορούν να προσθέσουν έως και επτά χρόνια στη ζωή σας.

Είναι μια κοινωνική δραστηριότητα. Το περπάτημα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να καλύψουμε και να μιλήσουμε σε κάποιον.

Βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής δύναμης. Το περπάτημα χρησιμοποιεί περισσότερους από 200 μύες και είναι ιδιαίτερα καλό για την ενίσχυση των μηρών και των γλουτών.

Αυξάνει τη διάθεσή σας, ειδικά αν περπατάτε κάπου με πράσινο. Το περπάτημα στα πάρκα ή στην ύπαιθρο μειώνει την κατάθλιψη.







Διαβάστε ακόμα