fbpx

Γυμναστείτε ανάλογα με τον σωματότυπο σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο σωματότυπος σας, καθορίζει την σωστή άσκηση που πρέπει να επιλέξετε για να μη γυμνάζεστε άδικα.

Σε ποιον σωματότυπο ανήκετε; Διαβάστε τους 4 βασικούς σωματότυπους και διαλέξτε την ιδανική άσκηση για άψογη σιλουέτα.

Σώμα-"αχλάδι": Για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας, η αεροβική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο! Κάντε: ποδήλατο, περπάτημα και aqua training. Η καλύτερη ώρα για να γυμνάζεστε είναι το πρωί και το βράδυ μεταξύ 8-9. Ξεκινήστε με 2 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά και αργότερα συνεχίστε με 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά. Κάντε ήπιες ασκήσεις με βαράκια, μόνο για το πάνω μέρος του σώματος. Τέλος, κάντε διατατικές ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα για 10 λεπτά.

Αγορίστικο κορμί: Η μυϊκή σας δύναμη είναι αρκετή, οπότε δε χρειάζεται να «χτίσετε» μύες. Η γυμναστική σας πρέπει να προσανατολίζεται στην αερόβια άσκηση, καθώς έτσι θα κάψετε λίπος. Επίσης καλό κάνουν και τα προγράμματα γυμναστικής που χαρίζουν ευλυγισία. Το ποδήλατο, η κωπηλασία και το κολύμπι είναι μερικά αθλήματα χαμηλής έντασης που θα σας βοηθήσουν πολύ. Επιπλέον, επειδή στερείστε λίγο σε ευκινησία, θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας κι ένα δεκάλεπτο με ασκήσεις στρέτσινγκ. Τέλος, η γιόγκα θα βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη συγκέντρωση.

Λεπτοκαμωμένη: Εφόσον είστε αδύνατη, δε χρειάζεστε πολλή και έντονη αεροβική γυμναστική. Αντίθετα, εκείνο που έχετε ανάγκη είναι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης- θα βοηθήσουν να αποκτήσετε μύες και να «χτίσετε» σωστά το σώμα σας. Αν ανησυχείτε μήπως γίνετε υπερβολικά μυώδης, μάθετε ότι δεν πρέπει να φοβάστε κάτι τέτοιο, αφού ο σωματότυπός σας δε θα το επιτρέψει. Για να ισορροπήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, κάντε μία φορά την εβδομάδα ένα workout για ολόκληρο το σώμα (ποδήλατο, κολύμπι ή περπάτημα) και 3 φορές την εβδομάδα μερικές διατατικές ασκήσεις.

Σώμα-»κλεψύδρα»: Το μυοσκελετικό σας σύστημα είναι η αχίλλειος πτέρνα σας. Για να δυναμώσετε μυς και οστά, χρειάζεστε συστηματική μυϊκή ενδυνάμωση. Πρέπει, όμως, να ξεκινήσετε με αερόβια γυμναστική (περπάτημα, ποδήλατο, στεπ). Χρειάζεται να γυμνάζεστε 3 φορές την εβδομάδα με αερόβια άσκηση επί 30 λεπτά. Μπορείτε επίσης να κάνετε προπόνηση με βάρη 3 φορές την εβδομάδα, 2-3 σετ για κάθε ομάδα μυών. Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική.