fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαλά χέρια σαν μωρού; Μάθε πως θα τα αποκτήσεις

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Καθημερινά όλα περνάνε κυριολεκτικά απο τα χέρια μας.

Το μαγείρεμα, το πλύσιμο, η γυμναστική, οι δουλειές του σπιτιού, τα απορρυπαντικά, η ενασχόληση με τον κήπο δυστυχώς επιβαρύνουν το δέρμα των χεριών. Ακουθώντας τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές θα αποκτήσετε και πάλι απαλά, βελούδινα χέρια.

Τα πετσάκια και παρανυχίδες είναι τα πιο ενοχλητικά σημεία γύρω από τα νύχια και προκαλούν συχνά πόνο, εκτός από τη δυσάρεστη όψη τους. Για να τα αντιμετωπίσετε, πρέπει να τα ενυδατώσετε. Μπορείτε να βρείτε και πάλι ένα προϊόν περιποίησης τους στο εμπόριο, που τα θρέφει σε βάθος και μειώνει την πιθανότητα του σπασίματος.

Ενυδάτωση μετά το πλύσιμο. Το μόνο που θέλει κανείς, όταν επιστρέφει στο σπίτι είναι να πλύνει τα χέρια του κάτω από άφθονο ζεστό νερό και να τα σαπουνίσει, ωστόσο η υψηλή θερμοκρασία του νερού, είναι ένας από τους παράγοντες που επιδεινώνουν την ξηρότητα στα χέρια. Για να αποφύγετε ακόμα και τις πληγές, φροντίστε να τα ενυδατώνετε μετά από κάθε πλύσιμο, είτε με μια ενυδατική κρέμα χεριών είτε με μια ελαφριά λοσιόν.

Η απολέπιση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του δέρματος στα χέρια σας, όπως συμβαίνει και με το πρόσωπο, αλλά και το υπόλοιπο σώμα. Τα νεκρά κύτταρα και η ξηρότητα δεν εξαφανίζονται μονάχα με μια ενυδατική, αν δεν εφαρμόσετε και δυο φορές την εβδομάδα το απαραίτητο σκραμπ.

Για τις δουλειές του σπιτιού αλλά και για τις άλλες ασχολίες όπως η κηπουρική, να φοράτε πάντα γάντια με βαμβακερή επένδυση που δεν αφυδατώνουν τα χέρια.

Για να χαλαρώνετε τα χέρια σας, παίξτε με μια μαλακή μπάλα από καουτσούκ ή μια μπάλα του τένις. Είναι ένα πραγματικό θαύμα για κουρασμένα δάχτυλα και χέρια καθώς οι κινήσεις διεγείρουν τις αντανακλαστικές ζώνες των χεριών σου και τη ροή του αίματος, αναζωογονώντας ακόμα και τα πιο κουρασμένα χέρια.