fbpx

Tips που δεν φανταζόσασταν ποτέ οτι βοηθάνε στην αντιγήρανση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το ξέρατε οτι το αθώο "καλαμάκι" δημιουργεί ρυτίδες;

Αν θέλετε πραγματικά να ελαχιστοποιήσετε τα σημάδια της γήρανσης, υπάρχουν μερικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε από νωρίς. Αλλά ακόμα και τώρα αν τις συμπεριλάβετε στην καθημερινότητα σας κερδισμένες θα βγείτε.

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που θα σας προστατεύσει από τη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να μην βάζειτε αντηλιακό.

Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε κρέμα ενυδάτωσης σε λαιμό και σε χέρια.

Αν χαμογελάτε κάθε μέρα θα αποκτήσετε τις ρυτίδες του χαμόγελου ή αν συνοφρυώνεστε θα έχετε μια κάθετη ρυτίδα στο μέτωπό σου, τι να γίνει όμως; Δεν μπορείτε να μην εκφράζεστε. Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα χρησιμοποιώντας μια κρέμα με ρετινόλη τη νύχτα γύρω από το στόμα και στο μέτωπο.

Όταν σκουπίζουμε το πρόσωπο με την πετσέτα καλό θα είναι να ταμπονάρετε την περιοχή. ΠΟΤΕ μην τρίβετε το πρόσωπο.

Η κρέμα ματιών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ απο τα 20! Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι το πιο λεπτό στο σώμα σας, που σημαίνει ότι εκεί θα εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες.

Κόψτε το κάπνισμα. Μειώνει την αιμάτωση του δέρματος κάνοντας πιο ορατή τη γήρανση και κάθε φορά που εισπνέετε, προκαλείτε ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

Κοιμηθείτε αν μπορείτε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Και ΠΟΤΕ μπρούμυτα.

Ανακαλύψτε την ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι ένα προϊόν φροντίδας για όλα τα προβλήματα του δέρματος και είναι ασφαλές να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε απο νωρίς. Η ρετινόλη είναι ένα προϊόν με εύκολη χρήση επειδή βοηθά με τα σκούρα στίγματα και τον αποχρωματισμό. Επιπλέον, φωτίζει και κάνει πιο ομοιόμορφο το χρώμα της επιδερμίδας.

Πάρτε συμπληρώματα, βιταμίνη C για λάμψη, πεπτίδια για την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου και φυσικά αντηλιακό!

Αποφύγετε να πίνετε με το καλαμάκι. Προκαλεί ρυτίδες στο άνω χείλος.

Καταναλώστε μέλι αντι για ζάχαρη η μαρμελάδα. Κάνει το δέρμα πιο απαλό.

Φορέστε μεγάλα απορροφητικά γυαλιά ηλίου τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια.

Κάντε face yoga. Κάνει θαύματα στο πρόσωπο.