fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αυτή την διατροφή θα πείτε αντίο στα "ψωμάκια"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αν ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές χωρίς να κάνετε ατασθαλίες θα δείτε εντυπωσιακά αποτέλεσματα μέχρι το καλοκαίρι.

Είμαστε σίγουρες οτι αυτό που προβληματίζει τις περισσότερες γυναίκες είναι οι γεμάτοι γοφοί και τα αντιαισθητικά "ψωμάκια" που χαλάνε την όμορφη εικόνα του σώματος, ειδικά τώρα που ο καιρός "ανοίγει" και τα ρούχα γίνονται πιο αποκαλυπτικά. Σίγουρα έχετε δοκιμάσει τα πάντα, δίαιτες, ειδικές διατροφές, αερόβια άσκηση όμως δεν έχετε δει και καμιά σημαντική βελτίωση. Το να κάνετε αυστηρές δίαιτες ή να "λιώνετε" στην γυμναστική για να χάσετε δύο κιλά αλλά αμέσως μολις επιστρέφετε στην κανονικές σας συνήθειες επιστρέφουν και τα "ψωμάκια" στους γοφούς δεν είναι λύση.

'Εχετε σκεφτεί οτι μπορεί να κάνετε λάθος δίαιτα; Μήπως οι τροφές που επιλέγετε δεν είναι οι κατάλληλες για να "χτυπήσουν" τον εχθρό κατα μέτωπο; Και μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε ασκήσεις αλλά και την ώρα που επισκέπτεστε το γυμναστήριο; Ακολουθήστε τις παρακάτω "ψαγμένες" συμβουλές και προσπαθήστε μέσω αυτών να κατανοήσετε οτι οι μεγάλες αλλαγές στο σώμα απαιτούν θυσίες, πειθαρχία και υπομονή. Εχετε τρείς μήνες μπροστά σας, πιστέψτε μας προλαβαίνετε να βγείτε μέχρι τότε και να τραβήξετε τα βλέμματα φορώντας με περηφάνια το ολόλευκο στενό παντελόνι σας.

Μη κάνετε αυστηρές δίαιτες: Με μια αυστηρή δίαιτα μπορεί να χάσετε αρκετά κιλά από παντού, αλλά δεν θα καταφέρετε να βελτιώσετε ικανοποιητικά το σχήμα, το γενικό περίγραμμα, τις επιμέρους αναλογίες του σώματος ή την κατανομή του λίπους σας.

Να τρώτε καλά: Στον αγώνα για την επίτευξη ιδανικών γραμμών και σωματικών αναλογιών, σημασία έχει η ποιότητα και ο συνδυασμός των τροφίμων κι όχι η ποσότητα και ο αριθμός των θερμίδων. Το μυστικό είναι να μη πεινάτε γιατι αν συμβεί αυτό θα καταναλώσετε κάτι απαγορευμένο.

Ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με συχνά και σταθερά γεύματα, πλούσιο σε φυσικά συστατικά. Επιλέξτε ποιοτικές τροφές και μη μετράτε σχολαστικά την ποσότητα.

Ο στόχος να είναι ξεκάθαρος: Είναι άλλο το να χάνετε κιλά και άλλο να χάνετε πόντους. Πολλές γυναίκες δεν έχουν επιπλέον βάρος ωστόσο έχουν λίπος στην περιφέρεια. Το ζητούμενο είναι να εστιάσετε στον στόχο σας που είναι τα "ψωμάκια".

Εντονο περπάτημα σε ανηφόρα: Κάντε καθημερινά 45 λεπτά γρήγορο βάδισμα σε ανηφόρα. Πιάστε έναν διάδρομο γυμναστικής, ανεβάστε την κλίση 3 με 4 επίπεδα και φροντίστε να ιδρώσετε. Αυτό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ( Κυριακή μπορείτε να πάρετε ένα ρεπό), αν θέλετε να δείτε σοβαρά αποτελέσματα.

Ζυγιστείτε και μετρήστε τους γοφούς: Ποτέ μην υπολογίζετε με το "μάτι" ή φορώντας το παλιό σας τζήν. Οι μύες ζυγίζουν πιο πολύ απο το λίπος και καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε την οποιαδήποτε προσπάθεια να ζυγιστείτε και να μετρήσετε τις διαστάσεις γοφών και μηρών, ώστε να έχετε συγκριτικά στοιχεία για το πριν και το μετά.

Ενδεικτικό ημερήσιο μενού: Πρωινό: Μούσλι δημητριακών και αποξηραμένων φρούτων αναμειγμένο με λιναρόσπορο, αμύγδαλα και γάλα ή φυτικό ρόφημα (π.χ. σόγιας ή αμυγδάλου ή φουντουκιού). Σνακ: Παξιμαδάκι με φιλέτο γαλοπούλας και τυρί του τοστ. Μεσημεριανό: Σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, βρασμένα φασόλια, κολοκυθόσπορους, λεμόνι και ελαιόλαδο. Σνακ: Γιαούρτι με μήλο και κανέλα. Βραδινό: Ψιλοκομμένο βραστό κοτόπουλο + σαλάτα με μπρόκολα, κρεμμύδι, καρότα, λεμόνι και ελαιόλαδο.

Μην τρώτε μέχρι να τεντώσει το στομάχι: Σηκωθείτε από το τραπέζι λίγο πριν βεβαιωθείτε ότι χόρτασατε. Σε λίγα λεπτά θα καταλάβετε ότι δεν πεινούσατε άλλο.

Κόψτε την ζάχαρη: Τον μεγαλύτερο εχθρό της υγείας αλλά και της σιλουέτας. Αντικαταστήστε την με στέβια, ασπαρτάμη και γενικώς επιλέξτε άγλυκα επιδόρπια ή μπάρες δημητριακών.

Μειώστε τα αλλαντικά: επιλέξτε γαλοπούλα και κοτόπουλο βραστό για τα τόστ, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τσιπς, τα καπνιστά προιόντα, τα βαριά αλλαντικά και τυριά, τα τρόφιμα με πολλά χημικά και ενισχυτικά γεύσης.

Πείτε όχι στα κοκτείλ: Τα αγαπάμε πολύ, αλλα δυστυχώς είναι μια βόμβα θερμίδων καθώς έχουν πολύ ζαχαρη. Πιείτε αυστηρά μέχρι 2 ποτήρια κρασί, βότκα, τζην χωρίς να τα αναμείξετε με χυμούς ή αεριούχα σκευάσματα.

Δουλέψτε τοπικά με ειδικές ασκήσεις για τα συγκεκριμένα σημεία: Σε συνδυασμό με την καθημερινή αέροβια άσκηση που σας προτείναμε πιο πάνω θα δείτε μικρά θαύματα να συμβαίνουν στο σώμα σας. Κάντε εναλλάξ εμπρόσθιες άρσεις αντίθετου ποδιού - αντίθετου χεριού, άρσεις λεκάνης από θέση πρόσθιας γέφυρας, πλάγιες προβολές ποδιών, ημικαθίσματα με το ένα πόδι.