fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτά τα γλυκά δεν παχαίνουν.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ωστόσο ακόμα και αυτά πρέπει να τα καταναλώνουμε με φειδώ.

Διανύουμε μια απο τις ωραιότερες περιόδους του χρόνου, την άνοιξη την καλύτερη εποχή για να ανανεωθούμε και να φροντίσουμε το σώμα αλλά και την ψυχή μας. Τα παλτό είναι πλέον παρελθόν, τα πέδιλα κάνουν την εμφάνιση τους και τα βαριά χειμωνιάτικα δίνουν την θέση τους σε αέρινα φορέματα και σέξι σύνολα που αποκαλύπτουν λίγη σάρκα παραπάνω. Οι περισσότεροι βρίσκεστε ήδη σε πρόγραμμα διατροφής για να χάσετε τα επιπλεόν κιλά ή για να απαλλαγείτε απο το παραπανίσιο λίπος.

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά ακόμα και την περίοδο που κάνει αυστηρή δίαιτα ( ειδικά τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο). Τι θα λέγατε αν σας προτείναμε κάποια υγειινά γλυκά τα οποία θα καταναλώνατε χωρίς τύψεις και εκτός απο υπέροχη επίγευση θα σας έδιναν και επιπλέον ενέργεια;

Τάρτα μήλο (μικρή): 210 θερμίδες η μια. Προσθέστε και σταφίδες που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του οργανισμού.

Παστέλι: 255 θερμίδες ένα μέτριο. Αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας. Διαθέτει καλή αναλογία λιπαρών και υδατανθράκων, ενώ το σουσάμι παρέχει φυτικές ίνες.

Ρυζόγαλο: 210 θερμίδες η μερίδα. Αν χρησιμοποιήσετε αποβουτυρωμένο γάλα τότε θα επωφεληθείτε από το ασβέστιο, τη βιταμίνη Β2 και τις πρωτεΐνες.

Ζελέ ανανά: 170 θερμίδες η μερίδα. Δροσερό γλυκό που βοηθάει στην πέψη αφού ο ανανάς περιέχει το ένζυμο βρομελίνη. Δεν έχει καθόλου χοληστερίνη.

Παγωτό γιαούρτι με φράουλες: 100 θερμίδες η μερίδα. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και έχουν διουρητικές ιδιότητες.

Μους με κακάο: 25 θερμίδες η μερίδα. Το κακάο μπορεί να έχει τη γεύση της σοκολάτας χωρίς τα λιπαρά της. Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε σίδηρο (5 φορές από τη σοκολάτα).

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι: 50 θερμίδες η μερίδα. Το σταφύλι περιέχει γλυκόζη, φρουκτόζη και ζάχαρη που τονώνουν τον οργανισμό. Ακόμη περιέχει μεγάλες ποσότητες καροτενίων που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.