fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tips για σμιλεμένους γλουτούς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ακολουθήστε τις συμβουλές... σήμερα για άμεσα αποτέλεσματα.

Τέλειοι γλουτοί γρήγορα. Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται. Άλλωστε, ξέρουμε καλά πως τα squats δεν είναι και οι πιο διασκεδαστικές ασκήσεις ειδικά αν έχετε ευαίσθητα γόνατα (ή έχετε τραυματιστεί εκεί).

Οι ωραίοι γλούτοι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι «δώρο» της φύσης, αν όμως δεν είστε σε αυτήν την κατηγορία, με την κατάλληλη διατροφή και τις κατάλληλες ασκήσεις μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε τους τέλειους γλουτούς.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οι γλουτοί είναι ένα άθροισμα μυών, πάνω στο οποίο εναποτίθεται κάποια ποσότητα λίπους. Για να μπορούν οι μύες να αναπτυχθούν ώστε να συγκρατούν το βάρος του λίπους, χωρίς να «πέφτουν», θα πρέπει να τρέφονται σωστά. Γι’ αυτό η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Οχι όμως από οποιαδήποτε πηγή. Θα πρέπει να αποφεύγετε, δηλαδή, τα κόκκινα κρέατα και στη θέση τους να καταναλώνετε πολύ ψάρι και λίγο λευκό κρέας. Το ψάρι έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία βελτιώνουν τη σύσταση του δέρματος.

Από τη στιγμή που πρόκειται για μυς, καταλαβαίνετε ότι η άσκηση είναι πολύ σημαντική. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο. Υπάρχει μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά με πιο ευχάριστο τρόπο. Για παράδειγμα, έχετε προσέξει ότι οι χορεύτριες έχουν σφιχτούς και εντυπωσιακούς γλουτούς; Ο χορός θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις, κυρίως όταν πρόκειται για μπαλέτο ή χορούς απο την Λατινική Αμερική.

Είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, πάρτε τις σκάλες! Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Αν μάλιστα τα ανεβαίνετε δύο δύο, η βελτίωση που θα δείτε, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, επειδή δουλεύουν περισσότερο οι μυς των γλουτών.

Κάντε focus στην περιοχή των γλουτών και επιλέξτε συγκεκριμένο και στοχευμένο ασκησιολόγιο με σκοπό να σμιλέψετε την περιοχή.

Σύμμαχος σας σε αυτή την προσπάθεια είναι το πράσινο τσάι. Βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα περιττά υγρά, ενώ αυξάνει την καύση του λίπους, δύο στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την «όψη φλοιού πορτοκαλιού» στους γλουτούς σας. Ιδανικό είναι να το πίνετε χωρίς ζάχαρη, προσθέτοντας χυμό λεμονιού, καθώς έτσι αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση του.