fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και όμως κάποιοι υδατάνθρακες βοηθούν στο αδυνάτισμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί αφορμή για να καταβροχθίσετε μια πίτσα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στα αγαπημένα σε όλους μακαρόνια με κιμά ούτε βέβαα στις τηγανητές πατάτες με αυγά. Η κατανάλωση των υδατανθράκων κατά την διάρκεια της μέρας ακόμα και το βράδυ είναι μια καλή επιλογή, καθώς έτσι το σώμα αναγκάζεται να χρησιμοποιεί λίπος ως καύσιμο, καθιστώντας το αδυνάτισμα πιο εύκολο και γρήγορο. Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι το είδος του υδατάνθρακα που θα καταναλώσετε.

'Οσοι γυμνάζονται αργά το απόγευμα μπορούν και επιβάλλεται να τρώνε υδατάνθρακες υψηλής διατροφικής αξίας, όπως ψωμί ολικής αλέσεως και ζυμαρικά, κινόα, γλυκοπατάτα, καστανό ρύζι, βρώμη και όσπρια. Δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για παραγγείλετε ένα διπλό cheese burger. Θα πρέπει το δίχως άλλο να επιλέγετε θρεπτικές τροφές και να προσέχετε να μην το παρακάνετε με τις μερίδες.

Για να το πούμε διαφορετικά τα επεξεργασμένα ψωμιά, ρύζια, ζυμαρικά (π.χ. άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι κ.λ.π) αλλά και οι τυποποιημένοι χυμοί και τα αναψυκτικά δεν σας παρέχουν τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεστε. Επίσης η ζάχαρη ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ καλό στον οργανισμό σας, αντιθέτως σας γεμίζει τοξίνες και άφθονες θερμίδες. Οι υδατάνθρακες είναι αναγκαίοι ιδιαίτερα σε δύσκολες και πιεστικές ημέρες, ή ημέρες που έχουμε γυμναστεί πολύ.

Ποιοί είναι οι λοιπόν οι καλοί υδατάνθρακες που δεν παχαίνουν αλλά δίνουν άφθονη ενέργεια;

Μούσλι

Βρώμη

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Κινόα

Ρυζογκοφρέτες

Σόγια και τα παράγωγα της

Ξηροί καρποί

'Μαύρο" ρύζι

Πληγούρι

Φρούτα και λαχανικά