fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενάμιση μήνα πριν το καλοκαίρι υιοθετήστε σωστές διατροφικές συνήθειες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσετε καλές διατροφικές συνήθειες και να βελτιώσετε την σιλουέτα σας.

Η άνοιξη, αυτή η υπέροχη εποχή που διανύουμε αποτελεί την τέλεια ευκαιρία εκτός απο το να αλλάξουμε και να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας να σκεφτούμε να αλλάξουμε και την διατροφή μας.

1. Ελλατώστε την ζάχαρη, αντικαταστήστε την με στέβια και μέλι. Τα υποκατάστατα ζάχαρης με μέτρο. Οι τροφές άλλωστε περιέχουν ζάχαρη, μη καταναλώνετε επιπλέον ποσότητα η οποία θα πάει κατευθείαν στους γλουτούς και στην κοιλιά σας.

2. Καταναλώστε περισσότερα πράσινα λαχανικά και φρούτα, πράσινα μήλα, μπρόκολο, λαχανάκια βρυξελλών, αβοκάντο, αρακά.

3. Υιοθετήστε την συνήθεια του πρωινού γεύματος και καταναλώστε, αυγά, μούσλι, γιαούρτι, φρούτα, προιόντα ολικής άλεσης.

4. Κόψτε τα γαλακτομικά και θα δείτε την κοιλιά σας να ξεφουσκώνει. Πιείτε προιόντα χωρίς λακτόζη ή βιολογικά ροφήματα αμυγδάλου και ρυζιού.

5. Καταργήστε το κρέας για ένα χρονικό διάστημα που θα ορίσετε εσείς και αποτοξινωστε τον οργανισμό σας. Καταναλώστε όσπρια, ψάρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς αντί για κόκκινο κρέας.

6. Μην τρώτε καθόλου τυποποιημένα προιόντα όπως τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, πιροσκί, κρουασάν, αλμυρά αλλά και γλυκά κέικ.

7. Μαγειρέψτε με λιγότερο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, περισσότερο πιπέρι και "συστηθείτε" με την κανέλα.

8. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα αναψυκτικά, τουλάχιστον πιείτε tonic water, ανθρακούχα νερά, σόδα. Εννοείται χωρίς καθόλου ζάχαρη

9. Καταναλώστε βιταμινή C, προβιοτικά που ηρεμούν το στομάχι.

10. Μια μέρα της εβδομάδας να τρώτε μόνο λαχανικά, και φρούτα. Η μέρα αυτή να είναι σταθερή και να μη παρεκλλίνετε απο τους στόχους σας.