fbpx

Μπαομπάμπ: μια μαγική υπερτροφή

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο " Βασιλιάς" των superfood προέρχεται απο την Αφρική.

Το μπαομπάμπ είναι γνωστό ως το "Δέντρο της Ζωής" και έχει αγαπηθεί από τους ντόπιους σε όλη την αφρικανική ήπειρο για αιώνες. Τα οφέλη του είνα πάρα πολλά και θεωρείται ως η απόλυτη υπερτροφή για υγεία και ευεξία.

Ο καρπός του μπαομπάμπ λέγεται ότι έχει τρεις φορές την βιταμίνη C ενός πορτοκαλιού, 50% περισσότερο ασβέστιο από το σπανάκι και μια καλή προμήθεια αντιοξειδωτικών (έξι φορές την ποσότητα των μύρτιλλων). Εχει σκληρό κέλυφος σαν του καρυδιού και έναν λευκό κονιώδη πολτό. Μερικοί λένε ότι έχει γεύση που είναι ένας συνδυασμός ανανά και πεπονιού.

Γιατί να το προσθέσετε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας:

Αναζωογόνηση
Είναι πολύ υψηλό σε βιταμίνη C και μηλικό οξύ, Βοηθά στο σωστό μεταβολισμό των τροφών που καταναλώνουμε, και στην αποδοτική μετατροπή τους σε ενέργεια.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η βιταμίνη C και πρεβιοτικές ίνες που υπάρχουν στο Baobab ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Προάγει ένα υγιές πεπτικό σύστημα.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πεπτικά ένζυμα και πρεβιοτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη των προβιοτικών βακτηρίων στο γαστρεντερικό σωλήνα σας.

Υγιές νευρικό σύστημα.
Πλούσιο σε κάλιο, που είναι απαραίτητο για το νευρικό σύστημα, ειδικά αν πίνετε καφέ, αναψυκτικά τύπου κόλα ή το αλκοόλ και αν τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Βελτιστοποιεί την πρόσληψη σιδήρου.
Η παρουσία της βιταμίνης C σε συνδυασμό με σίδηρο στην σκόνη Baobab είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την αύξηση του σιδήρου στο σώμα σας.

Παρέχει βοήθεια στην επούλωση και την πρόληψη των στομαχικών διαταραχών.

Ανακουφίζει το σύνδρομο των πρησμένων ποδιών, τις φλεβίτιδες και τις αιμορροΐδες

Άριστο τρόφιμο και κατάλληλο για διαβητικούς.

Ενισχύει την χλωρίδα και κατ’επέκταση την λειτουργία του εντέρου, είναι πλούσιο σε διαλυτές (22,54%) και σε αδιάλυτες (22,04%) φυτικές ίνες. Κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη και με δυσανεξία στην γλουτένη.

Πως το καταναλώνουμε:

Συνήθως το βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά σκευάσματα σε μορφή σκόνης. Δοκιμάστε στο αγαπημένο σας smoothie, χυμο ή μουσλί, το πασπαλίζουμε πάνω από φρέσκα φρούτα καθώς έχει ιδιαίτερη και ελαφρώς λεμονάτη γέυση.

Προτεινόμενη δοσολογία: 2 κουταλακια του γλυκου (10 γρ) ημερησίως