fbpx

Αυτές οι τροφές μας αρρωσταίνουν

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πολλά απο τα παρακάτω τρόφιμα οι περισσότεροι τα καταναλώνουν καθημερινά.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Το υψηλής επεξεργασίας πρόχειρο φαγητό με τα πρόσθετα και τα συντηρητικά, όπως το άσπρο ψωμί, τα τσιπς, οι τηγανητές πατάτες, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και οι καραμέλες αποτελούν εναύσματα για την εκτόξευση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό κάνει τις ορμόνες να προχωρούν σε υπερβολική παραγωγή ελαίων που φράζουν τους πόρους και προκαλούν τη γήρανση του δέρματος.

Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα: Κουλουράκια,κουλούρια,κέικ,μπισκότα,κρουασάν,κριτσίνια,cookies κλπ. Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Πολλές και 100% κενές θερμίδες,σάκχαρο εκτός ελέγχου,κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή ικανότητα κορεσμού.

Όλα τα κρεατοσκευάσματα/επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα: Λουκάνικα και hot dogs, σαλάμια και λοιπά παρόμοια αλλαντικά, bacon,κρέατα σε κονσέρβες (corned beef) και άλλα πολυεπεξεργασμένα κρέατα. Όλες οι μελέτες καταδεικνύουν ότι όσοι τρώμε αρκετές ανάλογες τροφές αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο.

Τα ντόνατς: Καμία θρεπτική αξία,100% νεκρές και άφθονες θερμίδες, και ούτε καν ικανότητα κορεσμού.

Τα τρανς λιπαρά:
Κρύβονται σε μαργαρίνες, μαγιονέζες και άλλα αρτύματα προτηγανισμένα προϊόντα από αυτά που ευδοκιμούν και στα φαστφουντάδικα.

Οι τηγανιτές πατάτες των fast food: Οι προτηγανισμένες πατάτες των ταχυφαγείων είναι από τις χειρότερες τροφές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί καταναλώνονται μαζικά.

Ετοιμες σούπες:
Η γεύση τους είναι απόλυτα συνθετική, έχουν πάρα πολύ αλάτι και πολλά τεχνητά συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης όπως το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο γλουταμινικό μονονάτριο.