fbpx

Εστίες μικροβίων που δεν φαντάζεστε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δυστυχώς τα μικρόβια φωλιάζουν παντού.

Μια σοβαρή εστία μικροβίων είναι τα ρούχα της προπόνησης καθώς πρέπει οπωσδήποτε να ανανεώνονται και να πλένονται καθημερινά και αυτό γιατί τα βακτήρια και οι ζυμομύκητες «κολλάνε» πάνω σε αυτά ενώ τα φοράμε, ειδικά αν είναι πολύ στενά. Αν τα φορέσουμε και την επόμενη μέρα λοιπόν, τα βακτήρια αυτά θα βρίσκονται ακόμα πάνω και μπορεί να είναι και περισσότερα! Γιατί αυτά πολλαπλασιάζονται ενώ στεγνώνουν τα ρούχα.

Επίσης τα γάντια γυμναστικής, οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε και τα διάφορα μικροαντικείμενα κρύβουν μικρόβια και καλό θα είναι να πλένονται αμέσως μετά την χρήση.

Αλλές εστίες μικροβίων μέσα στο ίδιο μας το σπίτι είναι η παλιά μάσκαρα, η οδοντόβουρτσα, το παλιό σουτιέν με τα χαλασμένα λάστιχα., τα φίλτρα του air condition, του απορροφητήρα κλπ

Το τηλεχειριστήριο είναι μια τρομερή εστία μικροβίων όπως και το κινητό τηλέφωνο και το laptop. Σκουπίστε τα καθημερινά καθώς τα μικρόβια κολλάνε πάνω στις οθόνες και στα πλήκτρα.

Τα τιμόνια των αυτοκινήτων. Πολλά από αυτά έχουν 9 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας.

Οι διακόπτες φωτός στο σπίτι έχουν συνήθως πολλά μικρόβια επάνω τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το τηλέφωνο.

Τα καρότσια στο σουπερμάρκετ είναι ακόμα μία εστία μικροβίων που λίγοι την ξέρουν ή την αντιλαμβάνονται. Τα χερούλια των καροτσιών είναι συνήθως από πλαστικό. Σκεφτείτε πόσα χέρια, βρόμικα ή ιδρωμένα ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έρχονται καθημερινά σε επαφή με αυτά. Σκεφτείτε επίσης ότι σπανίως καθαρίζονται τα χερούλια αυτά.

Τα κουμπιά του ασανσέρ όπως και τα πλήκτρα στο ΑΤΜ, έτσι και αυτά στο ασανσέρ είναι κατά κανόνα γεμάτα μικρόβια. Επισημάνετε στα παιδιά σας όταν χρησιμοποιούν το ασανσέρ να μην βάζουν μετά το χέρι στο στόμα τους.







Διαβάστε ακόμα