fbpx

Αγγούρι: ένα υπερόπλο ομορφιάς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αδυνατίζει, ενυδατώνει και ομορφαίνει.

Οι ιδιότητες του αγγουριου πολλές και ευεργετικές

O χυμός του αγγουριού είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα, με πολλές -τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές- ιδιότητες, χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων που περιέχει. Επίσης, η φλούδα του αγγουριού, χάρη στις βιταμίνες της, ευνοεί το δέρμα. Tο αγγούρι ως τρόφιμο δρα κατά των ρευματισμών και των αρθριτικών πόνων και κατά της υπέρτασης. Eίναι διουρητικό, δροσιστικό, καθώς και υπακτικό (σε μεγάλη ποσότητα).

Tips ομορφιάς

Ο χυμός αγγουριού έχει την ίδια ευεργετική δράση με το μέλι και θα σας βοηθήσει να "απαλύνετε" τα σημάδια και τις ουλές. Το μόνο που έχειτε να κάνετε είναι να φτιάξετε τον χυμό ενός αγγουριού, να τον βάλετε σε ένα μπολ και να βουτήξετε μέσα μια μικρή πετσέτα προσώπου. Απλώστε την πετσέτα στην ουλή και αφήστε την εκεί για λίγα λεπτά.

Απλώστε δύο φέτες αγγουριού- μια σε κάθε μάτι- και θα δείτε πως τα μάτια σας θα δείχνουν πολύ ξεκούραστα μόλις τις βγάλετε.

Αν καείτε, βάλτε το αγγουράκι σας: ίσως αυτή είναι από τις πιο άγνωστες χρήσεις του αγγουριού. Η δροσιστική δράση του αγγουριού λειτουργεί τέλεια σαν καταπραϋντικό αν καείτε από την έκθεση στον ήλιο.

Αν τρίψετε μια φέτα αγγουριού στις περιοχές που έχετε κυτταρίτιδα θα δείτε πως η όψη φλοιού πορτοκαλιού θα υποχωρήσει σιγά-σιγά και η περιοχή θα δείχνει πιο απαλή μετά από ορισμένες εφαρμογές.

Πολτοποιήστε μισό αγγούρι και προσθέστε 3 – 4 φλιτζάνια ζάχαρη (μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα ανάλογα με την πυκνότητα που θέλετε), ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα φύλλα μέντας. Ανακατέψτε τα υλικά, βάλτε σε ένα βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο. Ιδανική για απαλή απολέπιση και αναζωογόνηση του προσώπου πριν από το make up.

Καταναλώστε το καθημερινά. Η σάρκα του αγγουριού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Αν προσθέσετε και την υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό, η κατανάλωση του αγγουριού είναι απαραίτητη για την ομορφιά σας!