fbpx

Ρυζογκοφρέτες και μερικά ακόμα "αθώα" σνακ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αυτά τα σνακ δεν είναι και τόσο υγιεινά όσο νομίζετε.

Οι "αθώες" μπάρες. Οι μπάρες δημητριακών έχουν την φήμη του υγιεινού σνακ. Περιέχουν, όμως, πολλή ζάχαρη, λευκό αλεύρι και γι' αυτό δεν ενδείκνυνται για όσους θέλουν να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, η ποσότητά τους είναι πολύ μικρή και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας ανοίγουν την όρεξη!

Τα αποξηραμένο φρούτα θεωρούνται ένα υγιεινό γλύκισμα. Αρκετά από αυτά, όμως, όπως τα κεράσια, το μήλο και το κράνμπερι περιέχουν πολλή ζάχαρη και επιβλαβή για τον οργανισμό συντηρητικά. Ακόμα, είναι πολύ πιθανό, μετά την κατανάλωσή τους, να αισθάνεστε περισσότερο πεινασμένοι.

Τα light προιόντα. Όσα προϊόντα δεν έχουν λιπαρά, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θερμίδες. Και αυτό γιατί όταν αφαιρούνται τα λιπαρά, αντικαθίστανται από κάποιο άλλο συστατικό, όπως η ζάχαρη, για να είναι το ίδιο γευστικά. Επομένως, καταλήγουν και αυτά να είναι επιβλαβή.

Οι ρυζογκοφρέτες. Εδώ και πολλά χρόνια, οι ρυζογκοφρέτες θεωρούνται μία αθώα λιχουδιά από όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η θρεπτική τους αξία, όμως, είναι ελάχιστη ενώ περιέχουν αρκετή ζάχαρη και αλάτι, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στον οργανισμό.

"Μαύρο" ψωμί. Το μαύρο ψωμί προσφέρει ακριβώς την ίδια ενέργεια με το λευκό, μόνο που συγκριτικά με αυτό έχει άλλες ευεργετικές ιδιότητες όπως οι περισσότερες φυτικές ίνες και ο μειωμένος ρυθμός αποθήκευσης λίπους, λόγω του χαμηλότερου γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το καταναλώνουμε αλόγιστα! Το ίδιο ισχύει και για όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης.