fbpx

Γυμνάζεστε αλλά η κοιλιά σας δεν ξεφουσκώνει;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι δεν κάνετε σωστά;

Γυμνάζεστε σχεδόν καθημερινά; Ιδρώνετε ατελείωτες ώρες στο διάδρομο αλλά το λίπος γύρω απο την κοιλιά παραμένει εκεί; Κάνετε εκατοντάδες κοιλιακούς και το six pack παραμένει άπιαστο όνειρο;

Μήπως πρέπει να γυμναστείτε πιο έντονα;

Θα σας συμβουλεύαε να μη πιέσετε το σώμα σας καθώς μια έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έδειξε ότι η ικανότητα του σώματος να καίει λίπος φτάνει στο αποκορύφωμά της σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει ότι όσο και να προσπαθήσετε, το κάψιμο του λίπους θα φτάσει μέχρις ενός σημείου. Οι ερευνητές μελέτησαν τη δραστηριότητα 300 ατόμων, αντρών και γυναικών, και κατέληξαν στο ότι όσοι κατέβαλαν εξτρά προσπάθεια δεν είχαν κανένα παραπάνω όφελος σε σχέση με τις θερμίδες που έκαιγαν.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε είναι οτι όσοι ακολουθούσαν μια μετρίου επιπέδου άσκηση έκαιγαν καθημερινά περίπου 200 θερμίδες καθημερινά.

Οι επιστήμονες είπαν ότι έτσι εξηγείται γιατί άτομα με επιπλέον βάρος που ξεκινούν έντονη γυμναστική για να χάσουν κιλά, μετά από λίγους μήνες βλέπουν το βάρος τους ακριβώς το ίδιο.