fbpx

Ashwagandha: μια θαυματουργή υπερτροφή

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γνωστό και ώς "βασιλικό βότανο" είναι ικανό να μειώσει την κατάθλιψη κατά 44%.

Το Ashwagandha ( Ασβαή αλλιώς ινδικό ginseng αποτελεί ένα απο τα πιο σημαντικά βότανα της Aγιουρβεδικής ιατρικής. Ενισχύει τη δύναμη και την αντοχή του οργανισμού, έχει αντί-οξειδωτική δράση, βοηθά πολύ στην αρθρίτιδα, στο άγχος και στην εξάντληση. Το βότανο αυτό αποτελεί πολύ καλή τροφή για το μυαλό καθώς βελτιώνει τη νοητική ικανότητα και συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση στην εργασία. Χρησιμοποιείται κατά του Alzheimer, της απώλειας μνήμης και της αϋπνίας.

Το Ασβαγκάντα επίσης, δεν μυρίζει, ούτε έχει άσχημη γεύση, όπως άλλα αντίστοιχα βότανα (η σπιρουλίνα για παράδειγμα).

Το βότανο αυτό μπορείτε να το βάλετε στο smoothie σας, όπως κάνει η Gwyneth Paltrow και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα γαλήνιο ύπνο.

Τρόπος χρήσης: 2 - 8g την ημέρα είναι ιδανική ποσότητα που μπορείτε να διαλύσετε σε νερό ή να το προσθέσετε στους χυμούς σας.

Αξίζει βέβαια να προσθέσουμε οτι το συγκεκριμένο βότανο έχει παρενέργειες μεταξύ αυτών έχουν αναφερθεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, γαστρεντερικές διαταραχές, διάρροια, εμετός, επιδείνωση ελκοπάθειας.

Η ασβαγκάντα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να αλληλεπιδράσει δυσμενώς με αντιυπερτασικά και αντιδιαβητικά φάρμακα.

Γι'αυτό ακόμα και τα superfoods πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ και κατόπιν συνενόησης με τον προσωπικό σας γιατρό.