fbpx

Σε ποιά μέρη τρώμε περισσότερο;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μας προδιαθέτουν να τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού ακόμα και αν έχουμε χορτάσει.

Οι μπουφέδες: Οι πειρασμοί είναι πολλοί καθώς οι επιλογές είναι άπειρες. Καλό είναι να βάζετε μικρές μερίδες όταν βρίσκεστε μπροστά σε μπουφέ αποφεύγοντας να φτιάχνετε «βουνό» στο πιάτο σας με κάθε διαθέσιμο ορεκτικό, κυρίως, γαρνιτούρα και πάει λέγοντας.

Νέες γεύσεις σε ένα καινούργιο εστιατόριο: Κακά τα ψέματα η ποικιλία τροφών, η εναλλαγή ανανεώνει και τη γεύση τους. Όταν οι ερευνητές μελέτησαν αυτό το φαινόμενο ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι τρώνε 4 φορές περισσότερο όταν τους δίνεται ποικιλία τροφών, απολαμβάνουν το φαγητό για περισσότερο και ο κορεσμός επέρχεται δυσκολότερα.

Το φαγητό μπροστά στον υπολογιστή: όσο δουλεύουμε ή χαζεούουμε στον υπολογιστή μας μπορούμε να καταναλώσουμε μεγαλύτερες ποσότητες junk food και να πιούμε περισσότερο αλκοόλ. Προσοχή λοιπόν.

Στο σαλόνι μπροστά απο την τηλεόραση: Η μεγάλη παγίδα του σπιτιού που μας καθηλώνει στον καναπέ με τα ανάλογα μεζεκλίκια. Ουδείς αντιστέκεται.

Σε εστιατόρια με υγιεινό φαγητό: Ποιός είπε οτι το υγιεινό φαγητό δεν παχαίνει; Σίγουρα κάνει καλό στην υγεία και μας δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες αλλά ένα πιάτο γεμιστά με φέτα παχαίνει περισσότερο απο ένα σκέτο φιλέτο.

Στις οικογενειακές μαζώξεις: Εκεί πραγματικά γίνεται γαστριμαργικό όργιο απο τις λιχουδιές που παρασκευάζουν, οι θείες/ξαδέρφες/ ανηψιές/ γιαγιάδες και πάει λέγοντας. Και αντε να αντισταθείς μετά.

Όταν βγαίνουμε με μεγάλη παρέα: Δυστυχώς όσο πιο πολλοί οι συνδαιτημόνες σε ένα τραπέζι τόσο πιο πολλοί οι γευστικοί πειρασμοί και κομματάκι δύσκολο να μην τσιμπολογήσουμε απο όλα τα ορεκτικά.