fbpx

Γιάτι τέτοια εμμονή με την μάτσα σκόνη;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Είναι τόσο σπουδαία τελικά η πρόκειται για άλλο ένα food trend;

Κέικ μάτσα με κρέμα, μάτσα λάτε και φυσικά μάτσα τσάι. Ειναι το απολυτο trend και οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής πίνουν στην υγειά του.

Η καλύτερη ποιότητα μάτσα συλλέγεται με το χέρι μία φορά το χρόνο, συνήθως το Μάιο. Περίπου έξι εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή του τσαγιού την άνοιξη, τα χωράφια καλύπτονται με σκούρα φύλλα προκειμένου να μειωθεί σταδιακά η ποσότητα του ηλιακού φωτός που φτάνει στα φυτά. Η διαδικασία αυτή εμπλουτίζει το περιεχόμενο χλωροφύλλης στα φύλλα τσαγιού και δίνει στο μάτσα το μοναδικό και ζωντανό πράσινο χρώμα του.

Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα ατμίζονται για να διατηρήσουν το χρώμα και τα θρεπτικά συστατικά τους και στη συνέχεια ξηραίνονται στον αέρα και ταξινομούνται βάσει ποιότητας (βαθμού). Τα νεαρά φύλλα από την κορυφή του φυτού που συγκομίζονται νωρίς έχουν μια πιο ευχάριστη γλυκιά γεύση (umami) και είναι ανώτερης ποιότητας από τα πιο ώριμα φύλλα που έχουν μια πιο στυπτική γεύση.

Ποιά είναι τα πραγματικά οφέλη για την υγεία;

Απώλεια βάρους.

Εχει αποδειχτεί πως χαμηλώνει την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνει την καλή (HDL).

Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη φαντασία, τη μνήμη και τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι καινούριο.

Δημιουργεί μια κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης, χωρίς να προκαλεί υπνηλία ή υπερβολική χαλάρωση καθώς καταπολεμά τα νευρικά αποτελέσματα της καφεΐνης.

Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες.

Παρέχει βιταμίνη C, σελήνιο, χρώμιο και μαγνήσιο

Αποτελεσματική και φυσική αποτοξίνωση